Antonio Rüdiger prestupuje do Realu Madrid

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 15:15 • 2 min
Antonio Rüdiger prestupuje do Realu Madrid

MADRID – Biely balet oznámil posilu do obrany. Nemecký futbalista Antonio Rüdiger podpísal s úradujúcim šampiónom Ligy majstrov zmluvu do roku 2026. Klub by ho mal oficiálne predstaviť 20.júna.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný zadák strávil posledných päť rokov v londýnskej Chelsea a s vedením klubu dlhodobo rokoval o predĺžení aktuálneho kontraktu. Po uvalení sankcií na dnes už bývalého majiteľa Romana Abramoviča sa rokovania zastavili, keďže klub nemohol uzatvárať nové zmluvy. Rüdiger sa tak rozhodol prijať ponuku zo Španielska.

 

 

Real sa nemeckého reprezentanta snažil neúspešne získať už v zime. Podľa aktuálnych správ bude ročne poberať čistý plat vo výške 9 miliónov eur, pričom dostane podpisový bonus 8 miliónov. Provízia agentov sa pohybuje v hodnote 11 miliónov eur.

 

 

Rüdiger odohral v drese Chelsea 203 súťažných zápasov, pričom má na konte 12 gólov a 7 asistencií. Podieľal sa aj na víťazstve v Lige majstrov a v Európskej lige. Rodák z Berlína si vyskúša štvrtú z piatich najlepších futbalových líg v Európe. Okrem Chelsea nastupoval v Taliansku za AS Rím a hájil aj farby bundesligového Stuttgartu. V nemeckej reprezentácii nastupuje pravidelne od roku 2014 a o tri roky neskôr sa so spoluhráčmi tešil z víťazstva v poslednom ročníku Pohára konfederácií FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona