AKTUALIZOVANÉ V ružinovskej nemocnici vzniklo ohnisko nákazy! Uzavreli celé jedno oddelenie

NETKY.SK • 19 November 2020, 07:47 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ V ružinovskej nemocnici vzniklo ohnisko nákazy! Uzavreli celé jedno oddelenie

BRATISLAVA – Novým ohniskom nákazy sa stalo interné oddelenie v univerzitnej nemocnici v Bratislavskom Ružinove.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 19. novembra 14:36

S informáciou prišiel DennikN. Interné oddelenie v ružinovskej nemocnici sa stalo novým ohniskom nákazy ochorenia COVID-19. Aktuálne je tam infikovaných 23 pacientov a desať zdravotníkov. Týto 23 infikovaní pacienti boli preložení na 11. poschodie v Nemocnici Ružinov, kde je vytvorená červená zóna pre pacientov s ochorením COVID-19.

 

Zo zdravotníckeho personálu má potvrdený koronavírus sedem sestier, jeden lekár a dvaja ošetrovatelia. Oddelenie preto vedenie nemocnice uzavrelo a neprijíma tam žiadnych nových pacientov.

 

„Ohnisko bolo zistené na V. internej klinike pri testovaní pacientov v počte 13, dodatočne opakovaným testovaním a doplnením PRC testami celkový počet pacientov na internej klinike identifikovaných s COVID-19 bol 23," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

 

Mohlo by vás zaujímať: Situácia v Bratislavskom kraji je mimoriadne vážna! Pre obrovský nápor infikovaných kolabuje zdravotníctvo

 

Dodala, že sa tam momentálne vykonáva dezinfekcia a po prijatí všetkých bezpečnostných opatrení, budú opäť prijímať pacientov. „Po vykonaní všetkých bezpečnostných opatrení budú noví pacienti opäť prijímaní," dodala Kliská.

 

Nemocnica zatiaľ eviduje 86 pozitívnych zdravotníkov, ktorí sú v domácej karanténe. "Personál bol doplnený inými zdravotníkmi z ďalších našich oddelení a o všetkých pacientov je postarané. V rámci našich nemocníc máme ešte ďalšie Interné kliniky a to v Petržalke, na Kramároch a v Nemocnici Staré Mesto," uviedla pre redakciu netky hovorkyňa nemocnice. V celej nemocnici Ružinov je infikovaných 48 pacientov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies