Wimbledon: Slovenská kvalifikantka Čepelová postúpila do 2. kola dvojhry

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 14:56 • 2 min
Wimbledon: Slovenská kvalifikantka Čepelová postúpila do 2. kola dvojhry

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

V úvodnom kole si v pozícii kvalifikantky poradila s Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou 7:5, 7:5. Juhoameričanke odplatila vlaňajšiu prehru z trávy v Birminghame, kde uhrala iba dva gemy. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi vlaňajšou wimbledonskou finalistkou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou a Taliankou Camilou Giorgiovou.

 

Čepelová hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Duqueová-Marinová s pribúdajúcimi minútami čoraz viac začala využívať bekhendový slajz, otočila z 2:4 na 5:4 a pri podaní Čepelovej mala k dispozícii setbal. Slovenka ho však odvrátila a šnúrou troch gemov získala prvý set vo svoj prospech. V druhom dejstve prehrávala Čepelová 3:5, potom však získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup do 2. kola. Vlani na úvod senzačne vyradila bývalú svetovú dvojku Rumunku Simonu Halepovú. Jej wimbledonským maximom je zatiaľ 3. kolo z roku 2012.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 7:5, 7:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies