Wimbledon: Murray presvedčivo do 3. kola proti Robredovi

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 08:06 • 2 min
Wimbledon: Murray presvedčivo do 3. kola proti Robredovi

LONDÝN - Domáci tenista Andy Murray nasadený ako druhý zvíťazil v stredajšom zápase 2. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne nad Taiwančanom Lu Jen-chsunom bez vážnejších ťažkostí za 121 minút 6:3, 6:3, 7:5. Mal vynikajúci pomer "winnerov" a nevynútených chýb 41:14.

slovakia

left justify in out

Nastrieľal 11 es. Na kurte č. 1 premenil 4 z 15 brejkbalov, sám odvrátil všetky tri hrozby straty podania, ktorým čelil. Na tomto podujatí štartuje Murray 8. raz, zatiaľ sa vždy dostal aspoň medzi najlepších 32.

"Spočiatku som pociťoval napätie. Človek sa len usiluje prechádzať zápasom za zápasom. V súvislosti so žiadnym duelom totiž nie je isté, že bude jednoduchý. Dnes už všetci hrajú dobre," cituje twitterové konto podujatia víťaza 27 turnajov na hlavnej profesionálnej úrovni. Murray dosiahol už v pondelok svoj 107. zápasový úspech na úrovni veľkej štvorky, v tomto smere osamel na čele historického poradia britských tenistov pred legendárnym Fredom Perrym. Zverenec Ivana Lendla sa v 3. kole v piatok stretne s 31-ročným španielskym veteránom Tommym Robredom, 29. v hodnotení. Proti niekdajšej päťke renkingu má bilanciu 2:2, pričom spočiatku prehrával 0:2. Proti 29-ročnému Lu Jen-chsunovi (75.) preklopil Murray na 2:1. Druhý raz - predtým v marci 2013 v kalifornskom Indian Wells (6:3, 6:2) - sa mu revanšoval za prehru 6:7 (5), 4:6 z 2. kola pekinských OH 2008. 

Dvadsaťšesťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray ťahá na tráve šnúru 13 úspechov. Po prehre so Švajčiarom Rogerom Federerom vo finále vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka získal v All England Lawn Tennis and Croquet Clube olympijské zlato (v súboji oň sa hladko revanšoval Federerovi) a nedávno triumfoval na prípravnom podujatí v londýnskom Queen´s Clube. Hrdina minuloročných newyorských US Open Murray vynechal parížske antukové Roland Garros 2013 pre problémy s chrbtom. Zatiaľ posledným Britom, ktorý sa radoval z wimbledonskej trofeje, je už od roku 1936 spomenutý Perry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies