Češku Terezu, odsúdenú za pašovanie heroínu, už môžu prepustiť z väzenia!

NETKY.SK • 19 November 2021, 16:16 • 2 min
Češku Terezu, odsúdenú za pašovanie heroínu, už môžu prepustiť z väzenia!

PRAHA/ISLAMABAD - Prepúšťací formulár podpísali aj pakistanskí sudcovia. Hlůšková je tak definitívne nevinná a môže opustiť väznicu v Láhaure, v ktorej strávila takmer 4 roky.

slovakia

left justify in out

Súd v pakistanskom meste Láhaur vypracoval písomný rozsudok, ktorý umožní prepustenie Češky Terezy Hlůškovej. Vďaka tomuto verdiktu sa môže v nasledujúcich dňoch dostať na slobodu po tom, ako ju začiatkom mesiaca oslobodili spod obžaloby z pašovania heroínu.

 

img

 

Pre portál iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Eva Davidová. "Potvrdzujem vypracovanie písomného rozsudku. O rozsudku bol dnes informovaný náš zastupiteľský úrad. Došlo tak k naplneniu procesného úkonu, ktorý bol potrebný na prepustenie českej občianky. Prepustenie by malo nasledovať o niekoľko hodín alebo dní, očakávame ho zajtra (v sobotu)," uviedla Davidová.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Češka Tereza, ktorej našli na letisku v Pakistane 9 kg heroínu, pôjde na slobodu!

 

Český rezort diplomacie však odmieta zverejniť informácie súvisiace s návratom Hlůškovej do Česka, pretože si to jej rodina nepraje. V prepúšťacom dokumente uviedli, že pôvodný rozsudok bol v rozpore s faktami a neboli dokladované žiadne konkrétne dôkazy. Podľa Davidovej totiž policajný vyšetrovateľ, ktorý sa zaoberal prípadom Hlůškovej, neodoslal zadržané narkotiká na expertízu.

 

img

 

Hlůškovú zadržali v januári 2018 na pakistanskom letisku s takmer 9 kg heroínu. Češka od začiatku tvrdila, že zadržané drogy jej nepatria a niekto jej ich do kufra podstrčil. Do Pakistanu vtedy letela za prácou modelky. Súd jej však neuveril a odsúdil ju na 8 rokov a 8 mesiacov väzenia.

 

Prevážané drogy by mali na čiernom trhu hodnotu 19,5 milióna českých korún (768 000 eur), uviedol pakistanský spravodajský portál UrduPoint.

 

Možno vás zaujme: Polícia zhabala najväčšiu zásielku drog v dejinách Ázie!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies