Aká je pravda o Djokovičovej výnimke z očkovania?

NETKY.SK • 8 Január 2022, 16:44 • 2 min
Aká je pravda o Djokovičovej výnimke z očkovania?

Právnici Novaka Djokoviča tvrdia, že údajne prekonal v decembri ochorenie COVID-19, preto dostal od organizátorov Australian Open výnimku z povinného očkovania proti koronavírusu. Djokovičovi po prílete do Austrálie zrušili vízum a momentálne je v karanténnom zariadení v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Líder svetového rebríčka sa obrátil na súd v snahe zvrátiť rozhodnutie o deportácii z krajiny. Súd predbežným opatrením zabránil jeho okamžitému vyhosteniu. Prípad bude pokračovať v pondelok o 10:00 miestneho času (00.00 SEČ).

 

img

 

Podľa právnych zástupcov mal Srb prvý pozitívny PCR test 16. decembra. Deväťnásobný šampión Australian Open to však verejne neoznámil. „Štrnásť dní po pozitívnom teste nemal Novak Djokovič horúčky ani respiračné príznaky ochorenia COVID-19. Prvého januára dostal od imigračných úradov povolenie na vstup do Austrálie," uviedli jeho právni zástupcovia vo verejnom dokumente. Podľa agentúry AFP Djokovič požiadal o presun do zariadenia, kde by mohol trénovať pred úvodným grandslamovým turnajom sezóny, ktorý sa začne 17. januára.

 

Nové zistenia

 

Srbský tenista Novak Djokovič bol v decembri, iba deň po údajnom pozitívnom PCR teste na koronavírus, na mládežníckom športovom podujatí v Belehrade. Informovala o tom agentúra AFP.

 

img

 

Podľa jeho právnikov dostal Djokovič výnimku z očkovania na základe pozitívneho testu zo 16. decembra. Srb však odovzdával 17. decembra vo svojom tenisovom centre v Belehrade trofeje najlepším mladým hráčom za rok 2021. Na viacerých fotografiách z tejto akcie sú pritom všetci účastníci bez rúšok.

 

"Nole" pricestoval v stredu do Austrálie, aby sa zúčastnil na Australian Open a pokúsil sa tak získať rekordný 21. grandslamový titul. Po prílete ho však úrady umiestnili do imigračného ubytovacieho zariadenia v Melbourne, keďže mu neuznali výnimku z očkovania na základe víz. Jeho zadržanie sa stretlo v rodnom Srbsku s veľkou nevôľou. Stovky ľudí sa od štvrtka zhromažďujú v hlavnom meste a vyjadrujú tak podporu svojmu slávnemu krajanovi.

 

Prečítajte si: Djokovič má problém! Austrálska vláda ho chce vyhostiť. Čo spravil?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies