Wimbledon: Djokovič môže byť 1., Halepová dvojkou, dva debuty v Top 10

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:12 • 2 min
Wimbledon: Djokovič môže byť 1., Halepová dvojkou, dva debuty v Top 10

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič sa môže 7. júla stať staronovou jednotkou svetového rebríčka ATP pre nasadzovanie vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Na vrchole dosiaľ naposledy bol 6. októbra 2013. Teraz sa pred Španiela Rafaela Nadala dostane, ak získa titul na grandslamovom Wimbledone na tráve v Londýne. Belehradčan už je v semifinále, zmeria si v ňom sily s Bulharom Grigorom Dimitrovom.

 

Spomenutý Dimitrov, aktuálne oficiálne 13. a zatiaľ najlepšie 12., zažije v pondelok debut v prominentnej desiatke renkingu. V nezáväznej prepočtovej online verzii už figuruje na 9. pozícii, teoretickým pondelňajším maximom preňho je 5. post. Nový osobný rekord si s určitosťou utvorí aj Kanaďan Milos Raonic. Z terajšieho 9. miesta sa virtuálne posunul už na 6. stupienok a ak zvládne celkový triumf, vyšvihne sa na 5. pozíciu. Jeho semifinálový súper Roger Federer zo Švajčiarska sa už v prípade prieniku do finále dostane zo 4. na 3. priečku pred krajana Stana Wawrinku, ktorého v stredu premohol vo štvrťfinále. 

 

Martin Kližan bude v pondelok 54. alebo 55., Lukáš Lacko 83. či 84. (ešte záleží na výsledkoch iných hráčov na tohtotýždňových challengeroch). 

 

Medzi ženami napriek prehre v 3. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2014 zostane líderkou Američanka Serena Williamsová. Rumunka Simona Halepová stúpne z 3. na rekordnú 2. priečku (pred Číňanku Na Li), ak uspeje vo štvrtkovom semifinále proti Eugenie Bouchardovej. Kanaďanka zažije 7. júla debut v Top 10. Prepočtovo je na 8. poste (oficiálne 13. a zatiaľ najvyššie 12.), možným priebežným stropom pre ňu je 5. stupienok. Češka Petra Kvitová sa môže dostať na 4. miesto, už figurovala aj na 2. priečke. Jej semifinálová súperka, krajanka Lucie Šafářová, je v prepočte na 17. poste, čím si presne vyrovnala osobné maximum. Prípadné finále by ju vynieslo na 13. pozíciu a titul na koniec hornej desiatky. 

Dominika Cibulková bude k 7. júlu 12. alebo 13., Daniela Hantuchová 33., Magdaléna Rybáriková 37., Karolína Schmiedlová 57. a Jana Čepelová na 68. mieste. 

 

Ak Kvitová alebo Šafářová vyhrajú Wimbledon (jedna z nich určite bude vo finále), odsunú Cibulkovú pod čiaru októbrového výberového šampionátu WTA Finals v Singapure. Halepovej stačí postup do finále na to, aby išla na čelo bodovania "Race" pred Rusku Mariu Šarapovovú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies