Wimbledon: Cibulková postúpila už do 3. kola, stretne sa s Begovou či Konjuhovou

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 14:17 • 2 min
Wimbledon: Cibulková postúpila už do 3. kola, stretne sa s Begovou či Konjuhovou

LONDÝN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako ôsma zvíťazila za 76 minút 6:4, 6:4 nad Američankou Jennifer Bradyovou v stredajšom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (3. - 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva).

slovakia

left justify in out

Bol to premiérový vzájomný súboj deviatky svetového rebríčka WTA s 22-ročnou 93. ženou hodnotenia. Osemfinalistka januárových melbournských Australian Open Bradyová ešte nebola nad 75. pozíciou v počítačovom poradí. Na tomto podujatí debutovala v "main draw".

Držiteľka ôsmich titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková bola v prvých štyroch gemoch na servise neochvejná, Bradyová však tiež. Američanka potom viedla na podaní v deviatom geme 40:15 a zdalo sa, že trend sa nezmení, ale Slovenka si vynútila zhodu a premenila tretí brejkbal, ten si dopriala slajzovým "winnerom".

 

Následne sa dopodávala cez nepríjemných 30:30. Setbal si dodala kvalitným bekhendom a neváhala. Po prvom podaní nazbierala 89 % takto rozohraných fiftínov. Keď na úvod druhej časti Cibulková okamžite dosiahla brejk aj vďaka dvom dvojchybám súperky v rade, začala preberať kontrolu nad dianím. Únik potvrdila na 30.

 

Vo štvrtej hre Slovenka vymazala brejkbal - prvý, ktorému čelila. Bradyová však v pohode zvládla kontaktný gem na 2:3 aj 3:4, udržiavala si šancu. Konkrétne hneď dve brejkové za sebou si vynútila v ôsmej hre, zostalo pri nich - 5:3 pre Cibulkovú. Američanka po pominutí týchto možností síce zvládla servis na zotrvanie v zápase (cez manko 0:30), ale na returne v deviatom geme nemala nárok, nepripísala si ani bod. Slovenka v 1. kole 11-krát prišla o podanie zo sedemnástich gemov, teraz ani raz z desiatich.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková bude v piatok v 3. kole čeliť úspešnej zo súbežného duelu Irina-Camelia Begová (Rum.) - Ana Konjuhová (Chor.-27). S 26-ročnou niekdajšou 22. hráčkou systému Begovou (64.) nemá spoločnú minulosť.

 

Devätnásťročnú Konjuhovú (29.) zdolala vlani v 2. kole vrcholného parížskeho antukového Roland Garros 6:4, 3:6, 6:0. Cibulková premiérovo od marcového Miami dosiahla dva triumfy v rade. Tri úspechy za sebou sú pre ňu v tejto sezóne stále výzvou.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta z októbrového Singapuru Cibulková je na veľkej štvorke finalistkou Australian Open 2014. V britskej metropole bola v sezónach 2011 a 2016 vo štvrťfinále. Vlani v osmičke nestačila na Rusku Jelenu Vesninovú (dvakrát 2:6). V 2. kole na Majors aktuálne má skóre 24:6, z toho na Wimbledone 7:0.

Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková pred príchodom do All England Lawn Tennis and Croquet Clubu ťahala sériu štyroch prehier. V pondelok sa v dráme s nemeckou niekdajšou deviatkou systému Andreou Petkovicovou (6:3, 3:6, 9:7 za 165 minút) vyhla negatívnemu rekordu celej svojej seniorskej kariéry. Tri z predmetných štyroch nezdarov bývalej štvorky systému Cibulkovej pritom boli proti hráčkam mimo Top 100 hodnotenia.

 

V 2. kole Roland Garros podľahla tuniskej lucky loserke z kvalifikácie Ons Jabeurovej (v tej chvíli 114.), v Hertogenboschi inkasovala prehru od nemeckej kvalifikantky Antonie Lottnerovej (v čase duelu 161.) a v Eastbourne ju ako obhajkyňu titulu vyradila domáca držiteľka voľnej karty Heather Watsonová z pozície 126. ženy systému. V Birminghame podľahla Češke Lucii Šafářovej (v danom okamihu 41., kedysi bola aj v Top 5), a to z dvoch mečbalov.

Zo Sloveniek v pondelok v 1. kole neuspela Jana Čepelová, v utorok postúpili do 2. kola Magdaléna Rybáriková aj Kristína Kučová. Predstavia sa v ňom vo štvrtok, budú hrať s Češkou Karolínou Plíškovou, resp. so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou

Dvojhra žien - 2. kolo:


Dominika Cibulková (SR-8) - Jennifer Bradyová (USA) 6:4, 6:4 za 76 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies