Williamsová bude obhajovať triumf vo finále proti Na Li

NETKY.SK • 27 Október 2013, 08:40 • 2 min
Williamsová bude obhajovať triumf vo finále proti Na Li

ISTANBUL - Na Li sa vďaka postupu do finále MS WTA Tour prvýkrát v kariére posunie na 3. miesto rebríčka WTA.

slovakia

left justify in out

Ženská tenisová jednotka Američanka Serena Williamsová postúpila do finále MS WTA Tour 2013 po tom, ako si v semifinále poradila s Jelenou Jankovičou v troch setoch 6:4, 2:6, 6:4 a vybojovala si tak svoju šiestu účasť v absolútnom finále vyvrcholenia sezóny. V nedeľňajšom dueli sa bude proti Číňanke Na Li snažiť nielen o obhajobu minuloročného primátu, ale zároveň aj o zisk štvrtého triumf na šampionáte majsteriek po rokoch 2001, 2009 a 2012.

Tridsaťdvaročná mladšia zo sesterského dua Williamsových síce vyhrala prvý set 6:4, no v druhom dejstve dokázala získať len dve hry a Srbke Jankovičovej sa podarilo stretnutie výrazne zdramatizovať. O finálovú miestenku tak musela 17-násobná držiteľka grandslamových titulov zabojovať v rozhodujúcom poslednom sete až do konca. Pomerne jasný náskok olympijskej víťazky z Londýna 2012 v šiestej hre 5:1 dokázala Srbka stiahnuť na 4:5 z jej pohľadu, no Williamsová následne pri svojom podaní potvrdila svoje kvality a zápas vyhrala. S 28-ročnou súperkou si zároveň pripísala štvrté víťazstvo za sebou z posledných vzájomných konfrontácií.

"Hrala som množstvo zápasov a nebolo to ľahké. Som rada, že som vo finále, je to úľava," cituje slová Američanky internetový portál skysports.com.

Srbská tenista Jelena Jankovičová sa v Istanbule stala prvou hráčkou, ktorá dokázala Američanke vziať aspoň jeden set. Svetová jednotka doteraz prechádzala turnajom ako nôž maslom, keď si v troch zápasoch Červenej skupiny pripísala tri víťazstvá bez straty setu. Po víťazstve nad turnajovou sedmičkou 2:1 si tak Serena vo finále zmeria sily so štvrtou nasadenou Číňankou Na Li, pre ktorú to bude ouvertúra na finálovom kurte MS WTA Tour.

Čínska tenistka Na Li sa stala víťazkou prvého semifinále, keď si v dvoch setoch poradila s turnajovou päťkou Petrou Kvitovou 6:4 a 6:2. Na Li sa vďaka postupu do finále v pondelok prvýkrát v kariére posunie na 3. miesto rebríčka WTA.
Štvrtá nasadená Na Li vstúpila do duelu úspešne, keď vyhrala prvé tri gemy a vytvorila si dobrú východiskovú pozíciu na víťazstvo v prvom sete. Napriek vyrovnaniu Kvitovej vo ôsmej hre na 4:4 ho nakoniec získala víťazka Bielej skupiny pomerom 6:4 a postupne dominovala aj vo výmenách v druhom dejstve. Po víťazstve 6:2 si Číňanka vybojovala premiérovú účasť vo finále MS WTA Tour. Pre aktuálne piatu hráčku svetového rebríčka to je osemnáste finále v kariére, štvrté v roku 2013 na kurtoch WTA. "Dosiahla som svoj cieľ v poslednom turnaji sezóny, takže to bude dobrý záver roka," povedala Na Li.
Česká tenistka sa vo finále záverečného turnaja roka ocitla raz v roku 2011 a triumfovala v ňom nad Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou.

dvojhra - semifinále:
Na Li (4-Čína) - Petra Kvitová (5-ČR) 6:4, 6:2, Serena Williamsová (1-USA) - Jelena Jankovičová (7-Srb.) 6:4, 2:6, 6:4




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies