William a Kate si na Novom Zélande vyskúšali preteky na plachetniciach

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 13:23 • 2 min
William a Kate si na Novom Zélande vyskúšali preteky na plachetniciach

AUCKLAND - Britská vojvodkyňa Kate dnes dvakrát porazila svojho manžela princa Williama v priateľskom súboji veľkých plachetníc, ktorý sa uskutočnil vo vodách prístavu novozélandského mesta Auckland.

slovakia

left justify in out

Plachetnice, aké sa zúčastňujú regaty Amerického pohára, však členovia britskej kráľovskej rodiny neriadili sami. Vojvodkyni oblečenej v štýlovom námorníckom tričku pomáhal skipper novozélandského reprezentačného tímu Dean Barker, Williamovi sekundoval Grant Dalton, manažér reprezentácie a dlhoročný účastník jachtárskych pretekov okolo sveta.

 

Rovnako ako počas štvrtkovej návštevy prominentnej dvojice v leteckom múzeu aj dnes v aucklandskom prístave Waitemata pršalo, čo však neodradilo stovky ľudí, ktorí lemovali nábrežie a držali palce nesmierne populárnemu kráľovskému páru.

 

Po pretekoch sa William a Kate odviezli na obojživelnom plavidle Sealegs, z ktorého za jasotu nadšeného davu vystúpili suchou nohou v súkromnom prístave plachetníc Westpark. V sobotu sa kráľovský pár chystá na návštevu mesta Hamilton, ktoré je štvrtou najväčšou mestskou aglomeráciou na Novom Zélande.
 

Princ William s manželkou Kate a osemmesačným princom Georgeom sa na Novom Zélande zdržia do 16. apríla. Potom navštívia Austráliu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies