West Bromwich Albion rozviazal zmluvu s Anelkom

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 15:51 • 2 min
West Bromwich Albion rozviazal zmluvu s Anelkom

LONDÝN - Anglický futbalový klub West Bromwich Albion rozviazal kontrakt s francúzskym útočníkom Nicolasom Anelkom.

slovakia

left justify in out

Anelka, ktorý dostal päťzápasový dištanc za antisemitské gesto "quenelle", ktorým sa prezentoval po strelení gólu v stretnutí proti West Hamu 28. decembra 2013, už predtým prostredníctvom twitteru oznámil, že v klube končí. "Klub mi oznámil podmienky, za akých sa môžem vrátiť späť, ja s nimi však nesúhlasím a rozhodol som sa, že s okamžitou platnosťou ukončujem kontrakt s WBA," uviedol. Klub od hráča žiadal ospravedlnenie sa jemu, fanúšikom, sponzorom a verejnosti a aj akceptovanie pokuty.
      

"Quenelle" je považovaný za obrátený nacistický pozdrav. Anelka od začiatku kauzy tvrdil, že nie je antisemita a gesto predviedol len ako podporu svojmu priateľovi, francúzskemu komikovi Dieudonnému. FA však bola iného názoru a okrem suspendácie na päť duelov naparila majstrovi Európy z roku 2000 aj pokutu 97.520 eur.
      

Anelka stihol za WBA odohrať v aktuálnej sezóne 11 duelov, v ktorých strelil dva góly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies