Tank Fapšo po svojom triumfe hýril nadšením: Bolo to šialené a mal som z toho brutálny pocit

NETKY.SK • 12 September 2023, 18:00 • 2 min
Tank Fapšo po svojom triumfe hýril nadšením: Bolo to šialené a mal som z toho brutálny pocit

Hlavný zápas RFA 12 v Považskej Bystrici zaobstaral domáci bojovník Sebastián Fapšo, ktorý čelil Radovanovi Vukovičovi. Išlo o jediný zápas večera pod Real Fight pravidlami a tak ako drvivá väčšina súbojov na RFA 12, aj tento sa skončil už v 1. kole.

slovakia

left justify in out

Fapšo tvrdým knokautom v 1. kole sa priblížil k titulovej šanci, od ktorej ho delí už len víťazstvo nad Matějom Kozubovským v odvete na RFA 14 v Košiciach.

 

Atmosféra ho poháňala vpred
Galavečer RFA 12 bola najväčšia akcia bojových umení, aká sa kedy v Považskej Bystrici konala. Zodpovedala tomu aj skvelá účasť a zaplnená športová hala, ktorá poháňala vpred svojich domácich miláčikov. „Atmosféra ma vôbec nezväzovala. Práve pred domácim publikom ma tešilo zápasiť, pretože som mal možnosť ukázať svoju mladosť a dravosť,“ reagoval Fapšo na skvelé publikum, ktoré potešil expresným ukončením v 1. kole.
 
Keďže mal turnaj výborné ohlasy, promotér Marhanský nevylúčil, že sa organizácia Real Fight Aréna na Považie vráti. V tom ho podporuje aj jedna z jeho najväčších hviezd, ktorá by na akcii určite nemohla chýbať: „Bol to brutálny pocit, užil som si ho. Verím, že keďže sa tu podarila takáto veľká účasť, tak sa niečo takéto bude v Považskej opakovať,“ povedal Fapšo.

Odveta pod MMA pravidlami?
Celé podujatie bolo špeciálne aj v tom, že na verejné vážení prišiel Fapšo na skutočnom tanku, ktorý mu však promotér Marhanský nezadovážil len tak zadarmo. Považskobystrický Tank sa zaviazal tým, že do konca kalendárneho roka 2024 absolvuje premiéru pod MMA pravidlami. Súpera zatiaľ vyhliadnutého nemá, no keďže Čiernohorec Vukovič je primárne MMA bojovník, odveta nie je vylúčená.
 
V tomto momente neviem povedať, či by som s Vukovičom išiel aj pod MMA pravidlami, pretože do trénovania MMA sa ešte len pustíme. Musím v tom nabrať istotu, že niečo viem,“ ozrejmil Fapšo, ktorý si príchod na tanku užil a vôbec nečakal, že by organizácia na niečo podobné mohla pristúpiť.
 
Odpadol som, že zohnali tank. Ten pocit ani neviem opísať, lebo to bolo šialené. Hneď pridal na tom tanku a som skoro spravil salto dozadu, ale bolo to brutálne,“ opísal svoje pocity z tohto zážiku, ktorý si odnesie do konca svojho života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Dávid Duducz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies