Weiss vychválil Karhana, ten je mu vďačný za šancu a dôveru

NETKY.SK • 13 Október 2010, 11:16 • 2 min
Weiss vychválil Karhana, ten je mu vďačný za šancu a dôveru

Weiss vychválil Karhana, ten je mu vďačný za šancu a dôveru

slovakia

left justify in out

Podľa neho to bol zápas ako každý iný, no predsa niečím výnimočný. A nielen z pohľadu štatistík. Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Karhan v utorok odohral svoj stý zápas v najcennejšom drese vo veľkom štýle a tak nečudo, že tréner Vladimír Weiss pri hodnotení jeho výkonu použil samé superlatívy.
Tridsaťštyriročný defenzívny stredopoliar v stretnutí kvalifikácie EURO 2012 s Írskom (1:1) odohral na žilinskom Štadióne pod Dubňom celý zápas a patril k najväčším oporám Weissovho výberu. "Miro bol pre mňa najlepší hráč na ihrisku. Skrátka fantastický, vynikajúci Karhan. U nás doma nedocenený, ale pre mňa dnes nenahraditeľný. Odohral veľký zápas. Klobúk dolu pred ním. Skláňam sa pred jeho kariérou. Je to skvelý človek aj hráč," rozplýval sa Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii.
Karhanovi tlmočili Weissove slová prítomní novinári a hoci sa odchovanec Spartaka Trnava snažil zachovať si jemu vlastný flegmatický postoj, trénerova chvála mu evidentne padla vhod. "Nevnímal som tento zápas ako nejaký výnimočný. Pre mňa bol akoby desiaty. Povedal som už skôr, že to je iba reč štatistík a médií. Keď sa obzriem do minulosti, musím poďakovať všetkým trénerom, ktorí ma viedli v národnom mužstve. Vladovi však patrí špeciálna vďaka. Pre mnohých som bol v tridsiatke už pre reprezentáciu pristarý. On sa toho nebál, dal mi šancu a ja sa mu len snažím splatiť vloženú dôveru," skonštatoval futbalista, ktorý v drese slovenskej reprezentácie debutoval v roku 1995 proti Izraelu.
Strelec 13 reprezentačných gólov pri hodnotení zápasu naznačil dôvody, prečo domáci tím neodohral ešte lepší duel s vytúženým víťazným koncom. "Myslím si, že keď sa na to pozrieme reálne, remíza je zaslúžená. Íri boli zo začiatku lepší, alebo inak povedané, my sme nehrali tak ako sme si predsavzali. Nevedeli sme sa chytiť, nevstúpili sme do zápasu tak ako sme chceli. Zdalo sa mi, že sme dosť nakopávali lopty, akoby každý jeden chcel dať hneď finálnu prihrávku a nemali sme žiadnu medzihru. V druhom dejstve sme mali územnú prevahu a náznaky šancí, ale nič tam nepadlo," skonštatoval legionár nemeckého bundesligového klubu 1. FSV Mainz.
Karhan v žilinskom meraní síl dominoval v defenzívnej činnosti, keď na strategickom poste štítového stredopoliara zozbieral množstvo lôpt a rozohrával ich smerom dopredu, ale mihol sa aj v útoku. V druhom polčase dokonca mohol okoreniť svoj veľký večer gólom, ktorý by mal trojbodový punc, ale jeho strela spoza šestnástky letela nad bránku Shaya Givena. Napriek remíze Karhan predpovedá napínavý zvyšok kvalifikácie. "Skupina je otvorená a myslím si, že to tak zostane až do konca. Rusi, Íri aj Arméni už hrali s Andorrou, my ešte nie," vyhlásil rekordér v počte reprezentačných štartov.
Vypredaný štadión vytvoril pre slovenský tím skutočne žičlivú futbalovú atmosféru, ktorú si po zápase svorne pochvaľovali všetci hráči, vrátane Karhana. "Atmosféra bola vynikajúca. Musím povedať, že žilinský fanúšik je ozajstným dvanástym hráčom," vyhlásil držiteľ individuálneho ocenenia slovenský Futbalista roka 2002.
Vrchol Karhanovej kariéry mal prísť na tohtoročných MS, pre zranenie však napokon do Juhoafrickej republiky necestoval. Weiss však s bývalým hráčom Betisu Sevilla, Besiktasu Istanbul či VfL Wolfsburg počíta aj v ďalšom priebehu kvalifikačného cyklu o postup na kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine. "Myslím si, že môže hrať ešte dva-tri roky na špičkovej úrovni. Je to hráč, ktorý miluje futbal a podriaďuje mu všetko," dodal Weiss.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies