WADA sa pre nepoučiteľného Freda obracia na Športový arbitrážny súd

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 08:20 • 2 min
WADA sa pre nepoučiteľného Freda obracia na Športový arbitrážny súd

LAUSANNE - Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) sa ročný zákaz aktívnej činnosti pre dopingového hriešnika, brazílskeho futbalistu Freda, nezdá dostatočne efektívny.

slovakia

left justify in out

Preto sa odvolala na Športový arbitrážny súd. Zatiaľ bližšie nešpecifikovali, aký druh sankcií WADA navrhuje. Dvadsaťtriročného stredopoliara v službách ukrajinského Šachtaru Doneck potrestala vlani v decembri Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) za pozitívny dopingový nález na látku hydrochlórtiazid počas šampionátu Copa América v Čile.

 

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) neskôr vo februári rozšírila ročný zákaz aktívnej činnosti s retrospektívnou platnosťou od 27. júna 2015 na celý svet. Ibaže Fred počas vyšetrovania jeho prípadu nastúpil v desiatich zápasoch za Šachtar vrátane tých v predkole a hlavnej fáze Ligy majstrov. V praxi teda reálne vymeškal súťažné zápasy počas kratšieho obdobia ako štyroch mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies