Vzniesli obžalobu voči priateľovi útočníka zo San Bernardina

NETKY.SK • 31 December 2015, 12:32 • 2 min
Vzniesli obžalobu voči priateľovi útočníka zo San Bernardina

RIVERSIDE - Americké federálne orgány vzniesli v stredu obžalobu voči dlhoročnému priateľovi jedného z teroristov, ktorí začiatkom decembra zastrelili 14 ľudí v kalifornskom meste San Bernardino.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhodnutia tzv. veľkej poroty, o ktorom informuje agentúra AP, budú 24-ročného Enriqeho Marqueza súdiť za viaceré zločiny vrátane plánovania iných teroristických útokov a zavádzania pri kúpe zbraní použitých pri decembrovej masakre. Vyšetrovatelia už dávnejšie uviedli, že Marquez plánoval spoločne s priateľom a niekdajším susedom Syedom Farookom v rokoch 2011 a 2012 zaútočiť bombami a strelnými zbraňami na univerzitu a diaľnicu v Kalifornii, od svojich zámerov však upustili.


Ďalšie dva body obžaloby voči Marquezovi sa týkajú imigračného podvodu v podobe zinscenovaného manželstva so ženou z Ruska, ktorá bola sestrou Farookovej manželky Tashfeen Malikovej. Tá útočila 2. decembra spolu s Farookom, na čo zahynuli obaja pri policajnom zásahu.


Farook a Maliková spustil paľbu z útočných pušiek počas predvianočného večierka v zariadení sociálnych služieb v San Bernardine, pričom 14 ľudí zahynulo a ďalších viac ako 20 utrpelo zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies