Vzhľadom na chýbajúcu kampaň je takmer 23 percent pekný výsledok

NETKY.SK • 20 September 2010, 06:58 • 2 min
Vzhľadom na chýbajúcu kampaň je takmer 23 percent pekný výsledok

Vzhľadom na chýbajúcu kampaň je takmer 23 percent pekný výsledok

slovakia

left justify in out

img

Vzhľadom na to, že pred referendom neprebehla žiadna veľká mobilizačná kampaň, je takmer 23-percentná účasť občanov "pekný výsledok". "Ja osobne som očakával pod 20 percent," povedal pre TASR predseda strany Most-Híd Béla Bugár.
"Druhá vec je, že väčšina občanov z tých, ktorí prišli, hlasovali 'za'. Čo si myslím, že síce nie je záväzné, ale vyjadruje to vôľu takmer milióna voličov, čo nie je zanedbateľné," povedal. Poslanci by preto mali poľa Bugára túto vôľu rešpektovať a nie len pri obmedzení imunity alebo rušení koncesionárskych poplatkov. Rokovať sa podľa neho dá aj o znížení počtu poslancov, zmysel by to však malo najmä v prípade, ak by sa mal zmeniť volebný systém.
"Som už 20 rokov v politike, viem, že opozícia to bude v prípade imunity zneužívať, že veď väčšina ľudí ani neprišla a ich to nezaujíma. Ja si myslím, že by sme naopak mali rešpektovať vôľu tých, ktorí prišli, aj keď to nie je záväzné," uzavrel Bugár.
Ústredná komisia pre referendum (ÚKR) dnes oficiálne potvrdila 22,84-percentnú účasť na sobotňajšom (18. 9.) plebiscite. Siedme všeľudové hlasovanie je preto neplatné.
Zo 4.369.553 oprávnených občanov prišlo do hlasovacích miestností 998.142. Z odovzdaných lístkov bolo 990.535 platných, 6700 neplatných a 907 si ich odnieslo so sebou.
Hlasujúci sa vyjadrovali k šiestim otázkam. Zrušenie koncesionárskych poplatkov si praje 87,24 percenta ľudí a za obmedzenie poslaneckej imunity bolo 95,40 percenta občanov. Menej poslancov v Národnej rade SR chce 92,76 percenta hlasujúcich. Za stanovenie maximálnej ceny vládnych limuzín je 88,84 percenta hlasujúcich. Voľby cez internet by vyhovovali 70,46 percenta ľudí a 74,93 percenta občanov chce, aby sa osoby poverené výkonom verejnej moci vyňali z práva na odpoveď, ktoré zaručuje tlačový zákon.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies