Vývoz ropy by sa mohol obnoviť do dvoch mesiacov.

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:03 • 2 min
Vývoz ropy by sa mohol obnoviť do dvoch mesiacov.

Vývoz ropy by sa mohol obnoviť do dvoch mesiacov.

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská povstalecká vláda dúfa, že vývoz ropy by mohla obnoviť v priebehu dvoch mesiacov. Agentúre Reuters to dnes povedal Alí Tarhúní, ktorý má v kompetencii záležitosti financií a ropy.
      "Prvý odhad NOC (Národnej ropnej korporácie) je, že v priebehu dvoch alebo troch týždňov by sme mohli dosiahnuť okolo 500.000 alebo 600.000 barelov denne. Potom by sme to mohli zvýšiť na normálnu úroveň, čo je asi 1,6 milióna barelov. Očakávam, že sa to dosiahne v priebehu roka," povedal Tarhúní s tým, že občianska vojna väčšinu ropných polí poškodila len minimálne.
      "Ropné polia sú v oveľa lepšom stave ako sa očakávalo. Ak by sme to mali vyjadriť číslami, v priemere je to asi desať percent. Väčšina polí je z viac ako 90 percent v poriadku," povedal Tarhúní.
      Tarhúní povedal, že Líbya bude dodržiavať existujúce zmluvy s ropnými spoločnosťami. Na otázku, či budú zablokované spoločnosti z krajín, ktoré nepodporovali povstalcov, Tarhúni odpovedal, že o ničom takom nevie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies