REPORTÁŽ: Jedáleň v NRSR bude pre poslancov zatvorená

NETKY.SK • 15 Október 2020, 16:37 • 2 min
REPORTÁŽ: Jedáleň v NRSR bude pre poslancov zatvorená

BRATISLAVA - Do parlamentnej jedálne nebudú mať prístup poslanci Národnej rady (NR) SR ani ich asistenti a pracovníci médií. Stravovať sa v nich budú môcť len zamestnanci Kancelárie NR SR.

slovakia

left justify in out

 

Kvôli opozícii? 

Rozhodol o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý o svojom kroku informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii. Skonštatoval, že nechce umožniť opozičným poslancom vytĺkať z tejto témy politický kapitál.

 

img

 

Kollár vysvetlil, že aj fabriky sú povinné zabezpečiť stravu svojim zamestnancom, preto vydávanie stravy v parlamentnom bufete chce pre zamestnancov kancelárie zachovať.

 

Ani so sebou

V NR SR podľa neho pracuje asi 350 zamestnancov. Poslancom sa nezabezpečí ani rozvoz jedál. Kollár tiež dodal, že nebude možné si ani vziať z jedálne jedlo v jednorazových obaloch. Poslanci podľa neho budú mať k dispozícii len pitnú vodu na sociálnych zariadeniach.

 

img

 

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezaradený) počas stredy kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov. Kollár to označil za malichernosť a vytĺkanie politického kapitálu.

 

Šéf parlamentu dodal, že na poslaneckom grémiu sa ešte skôr dohodli, že jedáleň zostane otvorená, pričom Pellegrini na stretnutí grémia chýbal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies