Výtržnosti vo Viedni majú zranenú i zadržanú osobu

NETKY.SK • 3 Február 2015, 08:50 • 2 min
Výtržnosti vo Viedni majú zranenú i zadržanú osobu

VIEDEŇ/MNÍCHOV - "Ofenzíva proti pravici", ktorá spoluorganizovala dnes pochod proti odporcom islamu, stúpencom viedenskej pobočky nemeckého hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA), informovala dnes večer podľa tlačovej agentúry APA o svojej zranenej aktivistke.

slovakia

left justify in out

Ženu podľa hovorkyne subjektu prenasledovali po policajnom rozpustení akcie PEGIDA Viedeň muži, ktorí ju napadli a na zemi ešte kopali. Poškodená je v nemocničnom ošetrení. Spomínaná iniciatíva súčasne kritizovala rakúsku políciu, že nezakročila proti hajlovaniu, rasistickým a antisemitským prejavom druhého tábora, ktorý tvorilo okolo 300 stúpencov protiislamského hnutia.
      

Hovorca polície Roman Hahslinger v reakcii ubezpečil, že bezpečnostné zložky všetky incidenty vyhodnotia a následne ich budú aj postihovať. Policajti využijú pri posudzovaní množstvo videozáznamov a páchateľov povolajú na zodpovednosť. Jednu osobu už zadržali.

 

Rakúska polícia vyzvala účastníkov akcie PEGIDA, ako aj protidemonštrantov, ktorých sa zhromaždilo v centre mesta okolo 5000 na rozchod po tom, čo niekoľko stovák účastníkov protidemonštrácie zablokovalo stúpencov nemeckého hnutia a znemožnilo im plánovanú "prechádzku" Viedňou.
      

V Mníchove demonštrovalo proti hnutiu PEGIDA dnes večer 15.000 ľudí, ktorí vytvorili svetelnú reťaz, informovala tlačová agentúra DPA s tým, že organizátori očakávali iba 2000 účastníkov akcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies