Výtržnosti sa z Tottenhamu preniesli do ďalších londýnskych štvrtí

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:17 • 2 min
Výtržnosti sa z Tottenhamu preniesli do ďalších londýnskych štvrtí

Výtržnosti sa z Tottenhamu preniesli do ďalších londýnskych štvrtí

slovakia

left justify in out

img

Výtržnosti, ku ktorým došlo po štvrtkovej krvavej prestrelke v londýnskej štvrti Totthenham, sa v noci na dnes rozšírili aj do ďalších oblastí britskej metropoly.
      Podľa blogu denníka Guardian zaznamenal jeho redaktor Matt Taylor rabovanie v štvrti Brixton. Niekoľko stoviek prevažne mladistvých výtržníkov vynášalo tovar z predajne americkej siete Foot Locker, ktorú podpálili. Niektorí ho odvážali na bicykloch, iní dávali komplicom čakajúcim v autách.
      Nad oblasťou krúžil policajný vrtuľník, zatiaľ čo policajti na zemi sa v blízkej ulici pripravovali na zásah.
      Andrew Hough, redaktor denníka Daily Telegraph, na Twitteri informoval, že v Brixtone hádžu mladí výtržníci na policajtov fľaše. Zatiaľ boli zničené dve policajné autá a jeden zasahujúci príslušník utrpel zranenia. Po zásahu polície sa začala situácia upokojovať. Ulice sa začali vyprázdňovať aj preto, že sa rozpršalo.
      Redaktor denníka The Telegraph Matthew Holehouse na svojom twitterovom konte informoval o výtržnostiach v ďalšej londýnskej štvrtok Hackney. Svedkovia mu potvrdili, že približne 30-členný gang mladíkov vyraboval obchod so športovými potrebami v nákupnom centre na Kingsland Road.
      Násilie sa z Tottenhamu prelialo v nedeľu večer aj do štvrte Enfield v severnom Londýne. Televízia ITV informovala o vyrabovaní niekoľkých obchodov. Výtržníci zaútočili na policajné auto betónovým blokom, policajti zatkli niekoľko osôb. Polícia v plnej sile zasahuje proti davu pomocou obuškov a psov, uviedla ITV.
      Britská polícia po mohutných nepokojoch v londýnskej štvrti Tottenham zatkla 55 ľudí, zranenia utrpelo 26 policajtov, informoval na webe denník Guardian.
      Podnetom na vznik nepokojov bola smrť 29-ročného Marka Duggana, ktorého vo štvrtok zastrelil policajt. Podľa vyhlásenia polície otec štyroch detí na nich strieľal ako prvý. Mnohí demonštranti tomu však neverili. V tejto veci prebieha interné policajné vyšetrovanie.
      Tottenham je zanedbaná štvrť, vzdialená kilometre od turistických lákadiel centrálneho Londýna. Žije tam veľa príslušníkov etnických menšín a patrí k oblastiam s najvyššou nezamestnanosťou v Londýne. Medzi miestnymi mladými ľuďmi došlo už aj k rasovo motivovanému napätiu.
Zdroj: TASR/www.itv.com



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies