Trnave vyšiel vstup do jarnej časti nad očakávanie, pred zápasom proti Slovanu musia v tíme tlmiť eufóriu

NETKY.SK • 26 Február 2019, 16:05 • 2 min
Trnave vyšiel vstup do jarnej časti nad očakávanie, pred zápasom proti Slovanu musia v tíme tlmiť eufóriu

TRNAVA - Slovenský futbalista Marek Janečka počas zimy už tretíkrát prestúpil do Spartaka Trnava. V klube pôsobil už v rokoch 2012-2015 i v roku 2015. Teraz je však situácia v klube diametrálne odlišná ako bola pri jeho prvých dvoch účinkovaniach v drese "andelov". Z Trnavy počas zimy odišlo veľké množstvo hráčov, funkcionárov aj tréner.

slovakia

left justify in out

"Prišiel som do Trnavy už tretíkrát, sám som neveril, že by sa to mohlo stať. Situácia sa však vyvinula tak, ako sa vyvinula. Neváhal som preto a rád som sa do Trnavy opäť vrátil a veril som, že to môže fungovať. Rozprával som sa s funkcionármi klubu a vedel som približne, kto všetko je na odchode i kto zostane," uviedol 35-ročný defenzívny univerzál, ktorý oba zápasy jarnej časti sezóny 2018/2019 absolvoval v pozícii stredopoliara.

Spartak najprv remizoval v Žiline 1:1, počas uplynulého víkendu zdolal Dunajskú Stredu 3:1. Štyri body z úvodných dvoch zápasov zrejme čakal málokto. "Je pre nás veľmi dôležité, že zostal Erik Grendel, ktorý je veľmi dôležitý pre hru Spartaka. Je to dôležitý článok našej kabíny. Prišiel David Depetris, ktorý je na našu ligu vynikajúci útočník. Dokopy sa dáva slušná partia, a to je niekedy viac ako individuality," tvrdí Janečka.

Trnava "sfúkla" Dunajskú Stredu pomerne suverénnym spôsobom, gólový rozdiel mohol byť pokojne aj vyšší. Rodák z Levoče však nesúhlasí, že by sa víťazstvo rodilo jednoducho. "Tento triumf nás stál veľké množstvo síl. Chceli sme dobre brániť a skórovať z brejkov, to sa nám aj podarilo, ale následne sme inkasovali. Našťastie nás to nepoložilo. V druhom polčase sme dvakrát skórovali a mohli sme pridať aj ďalšie góly do otvorenej obrany súpera," opísal zisk dôležitých troch bodov matador v drese FC Spartak.

 

"Treba krotiť eufóriu. Po ďalších dvoch kolách sa môže stať, že nebudeme v šestke. Či som to čakal? V duchu som si hovoril, že sa vraciam do Trnavy po tretí raz. Neveril som, že môže nastať takáto situácia, ale neváhal som prísť. Veril som, že to môže fungovať. Mal som informácie od klubových funkcionárov, kto asi odíde, resp. zostane. Bolo kľúčové, že v kádri zotrval Erik Grendel, ktorý je pre našu hru dôležitým článkom. Prišiel David Depetris, vidíte sami, môžeme polemizovať či v Argentíne hrával pravidelne, no pre Fortuna ligu je to TOP útočník. V prvom rade sa ale dáva dokopy výborná partia, tá urobí niekedy viac ako individuality. Jedno s druhým súvisí. Opakujem, brzdime eufóriu, pretože rýchlo môžeme spadnúť na kolená, čo by som bol nerád," krotil prehnané vášne skúsený Marek Janečka.

Tabuľka Fortuna ligy 2018/2019 je vyrovnaná a Spartak stále nemá istý prienik medzi elitné sexteto tímov. Rovnaký počet bodov ako "andeli" majú aj Nitra a Sereď. "Treba krotiť eufóriu, pretože stále do konca zostávajú dve kolá a môže sa stať, že v prvej šestke na konci základnej časti nebudeme figurovať," uzavrel Marek Janečka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies