Vystúpenie Grécka z úverového programu sa možno oneskorí

NETKY.SK • 27 November 2014, 12:01 • 2 min
Vystúpenie Grécka z úverového programu sa možno oneskorí

ATÉNY - Grécka vláda pripúšťa, že vystúpenie krajiny z medzinárodnej úverovej dohody sa môže oneskoriť o niekoľko týždňov oproti pôvodným plánom.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok vicepremiér Evangelos Venizelos. Medzinárodný menový fond (MMF) a Európska únie zatiaľ neuzavreli poslednú revíziu plnenia podmienok záchranného programu, čo spochybňuje plán vlády v Aténach vystúpiť z dohody ešte v závere toho roka.

 

"Európsky program končí 31. decembra. Cieľom je dosiahnuť uvoľnenie poslednej tranže k 31. decembru. Ak by technické príčiny zabránili dokončeniu niektorých procedúr, mohol by nastať odklad, nový záchranný program však nebude," povedal novinárom Venizelos po stretnutí s premiérom Antonisom Samarasom. Existujúca úverová dohoda by sa tak mohla predĺžiť o "niekoľko týždňov alebo dní", spresnil Venizelos. 

 

Z úverového programu, na ktorom sa Grécko dohodlo s Medzinárodným menovým fondom (MMF) a EÚ, chcú Atény vystúpiť ešte tento rok pred 31. decembrom, kedy krajina prestane čerpať finančnú pomoc od eurozóny. Spolupráca s MMF v rámci programu má podľa pôvodných plánov skončiť začiatkom roka 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies