Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb v kraji

NETKY.SK • 26 November 2023, 10:00 • 2 min
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb v kraji

ŽILINA - Vo štvrtok (23. 11. 2023) bola na Úrade ŽSK v Žiline slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.

slovakia

left justify in out

Žilinský samosprávny kraj a odbor sociálnych vecí ŽSK organizujú už 16. ročník výstavy Vianoce našimi rukami. „Zmyslom výstavy je prezentácia prác a výrobkov s vianočnou tematikou, ktorej  tvorcami sú klienti z 26 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK,“ informuje Iveta Ďurišová, riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK.


Výstavu tvoria predovšetkým vianočné ozdoby a dekorácie – anjeli, adventné svietniky, venčeky, háčkované ozdoby, medovníky a pod.  Klienti ich vyrábajú v rámci terapii za pomoci zručných zamestnancov. „Záleží nám na tom, aby sme poskytovali priestor pre sebarealizáciu klientov z našich zariadení a aj toto je jedna z možností ako môžeme podporiť inklúziu. Budeme radi ak kúpou vianočných výrobkov za symbolické ceny podporia návštevníci ďalšiu tvorbu našich klientov. Pre nich je to zároveň veľká motivácia a pre nás jeden zo spôsobov ako môžeme počas sviatočného obdobia vyčariť niekomu úsmev na tvári a dodať nádej. Pomoc je adresná a financie za kúpu vianočných dekorácií poputujú späť do centier sociálnych služieb a budú využité na nákup nových materiálov pre tvorivé aktivity,“ pripomenula Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Predaj vianočných výrobkov potrvá do 13. 12. 2023 (streda) každý pracovný deň od 9.00 h. do 14.00 h. Výstava sa nachádza vo foyer a verejnosť ju môže navštíviť do 08.01.2024 (pondelok). Okrem vianočnej výstavy organizuje sociálny odbor ŽSK v priebehu roka aj ďalšie výstavy, s jarnou a jesennou tematikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ŽSK, Foto: ŽSK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies