EKL: Slovan Bratislava nestačil na FC Kodaň

NETKY.SK • 17 September 2021, 15:29 • 2 min
EKL: Slovan Bratislava nestačil na FC Kodaň

BRATISLAVA – Futbalisti Slovanu Bratislava nezvládli svoju premiéru v Európskej konferenčnej lige. V prvom zápase skupiny F podľahli dánskemu súperovi z Kodane v pomere 1:3.

slovakia

left justify in out

Po ročnej prestávke sa slovenský mančaft opäť prepracoval do skupinovej fázy európskych pohárov, proti FC Kodaň to však nemal jednoduché. Mužstvo trénera Jessa Thorupa totiž patrí na európskej scéne medzi tie ostrieľanejšie a pravidelne sa objavuje v skupinách pohárových súťaží.

 

 

O dva góly hostí sa postaral záložník Jonas Wind, ktorý sa najskôr presadil v 18. minúte. Pep Biel nasmeroval pas z rohového štvrťkruhu na bližšiu tyč, kde sa nachádzal práve jeho spoluhráč, ktorý mal okolo seba dosť priestoru a pohotovo oklamal brankára Chovana. Vedenie v zápase však Dánom nevydržalo príliš dlho, o tri minúty neskôr vyrovnal Ezekiel Henty.

 

Gól sa zrodil po štandardnej situácii Greena, keď na hranici bránkového územia vyskočil najvyššie práve nigérijský útočník a hoci sa neocitol v jednoduchej pozícii, umiestnil loptu k vzdialenejšej bránkovej konštrukcii. Gólman Gabara sa len bezmocne prizeral, pretože nemal žiadnu šancu loptu chytiť.

 

img

 

Slovan mal následne veľkú šancu zvrátiť skóre vo svoj prospech. Zmrhal sa ujal exekúcie priameho kopu z ľavej strany, poslal loptu do šestnástky k malému vápnu, odkiaľ sa pokúsil rozvlniť sieť Božikov. Pravidlo nedáš - dostaneš sa potvrdilo štyri minúty pred prestávkou, keď Pep Biel šikovne unikol ofsajdovej pasci a uvoľnil sa za obranu Slovana. Následne nezištne prihral na gól Jensovi Stageovi. V 68. minúte potvrdil triumf Kodane z pokutového kopu Wind.

 

img

 

Slovan bude okrem Kodane bojovať v skupine F o postup aj s gréckym PAOK Solúň a mužstvom Lincoln Red Imps z Gibraltaru. Náš zástupca odohrá ďalší zápas v EKL vo štvrtok 30. septembra na horúcej pôde v Grécku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies