Rokovanie medzi USA a Talibanom bude v Katare pokračovať už túto sobotu

NETKY.SK • 28 Február 2019, 12:24 • 2 min
Rokovanie medzi USA a Talibanom bude v Katare pokračovať už túto sobotu

DAUHA - Predstavitelia Spojených štátov a hnutia Taliban sa počas rokovaní o ukončení vojny v Afganistane v katarskej Dauhe dohodli na dvojdňovej prestávke s cieľom pripraviť sa na ďalšie kolo rozhovorov. Vo štvrtok to vyhlásili predstavitelia Talibanu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hovorca Talibanu Zabíhulláh Mudžáhid uviedol, že rokovania by mali pokračovať v sobotu, a dodal, že predmetom doterajších rozhovorov bol najmä "spôsob, akým by sa mali z krajiny stiahnuť cudzie vojská", ako aj "prevencia toho, aby sa Afganistan stal základňou pre útoky na iné krajiny".

 

img

 

Podľa agentúry DPA sa taktiež zdá, že Taliban aj naďalej odmieta začať priame rokovania s afganskou vládou, ktorú toto islamistické hnutie označuje za bábkový režim. Spojené štáty začali priame rokovania s Talibanom v júli 2018 s cieľom nájsť mierové riešenie konfliktu v Afganistane, ktorý sa medzitým stal najdlhšie trvajúcou vojnou v americkej histórii.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona