Ministerka školstva nemá právomoc vylúčiť z vyučovania deti, ktoré nejavia známky ochorenia

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 06:46 • 2 min
Ministerka školstva nemá právomoc vylúčiť z vyučovania deti, ktoré nejavia známky ochorenia

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia na koronavírus len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom vírusu.

slovakia

left justify in out

Na sociálne sieti to napísala ministerka školstva Martina Lubyová. "Ministerstvo školstva zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto dôrazne apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14 dňovú domácu izoláciu," napísala ministerka.

 

Nasledujúce kroky sa budú konzultovať
Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ respektíve zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má podľa Lubyovej možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva respektíve s Úradom verejného zdravotníctva.

 

"Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež dôrazne apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom," zdôraznila ministerka.

 

 

Ak ste sa vrátili zo zahraničia
Lubyová dodala, že naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

Slovensko má ďalšie dva pozitívne prípady na ochorenie Covid-19. Ako ďalej informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, ide o jednu osobu z Bratislavy a jednu osobu zo Senca. Jedna je hospitalizovaná na Klinike infektológie a geografickej medicíny UNB na Kramároch, druhá je v domácej izolácii.

Na Slovensku je tak potvrdených spolu 5 prípadov, 491 vzoriek je negatívnych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies