REPORTÁŽ: Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola mení tím, v TCR Europe si trúfa na vyššie umiestnenie!

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 16:45 • 2 min
REPORTÁŽ: Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola mení tím, v TCR Europe si trúfa na vyššie umiestnenie!

Slovenský motoristický talent Maťo Homola bude v sezóne 2021 na majstrovstvách cestovných vozidiel TCR Europe reprezentovať farby Jantar Teamu s technickou podporou českého tímu Janík Motorsport. Už od úvodných pretekov na Slovakia Ringu si dáva tie najvyššie ciele. Pozrite si exkluzívny rozhovor s Maťom, v ktorom predstavil auto na túto sezónu. Netkám prezradil ako sa na sezónu 2021 pripravoval a či sa počas korona krízy zdokonalil v pečení!

slovakia

left justify in out

 

Dvojnásobný vicemajster Európy v pretekoch automobilov na okruhu FIA ETCC Maťo Homola zasadne v tejto sezóne do osvedčeného Hyundai i30 N TCR, ktoré v kategórii vozidiel triedy TCR patrí medzi absolútnu špičku.

 

„Rozhodli sme sa zostať pri overenej i30 N TCR, s ktorou mám bohaté skúsenosti a presne viem, čo od nej mám čakať. Na aute rok výroby 2021 sme už absolvovali aj prvé testovacie jazdy, teraz budeme dolaďovať technické detaily. Je to motoršport, rozhodujú maličkosti a rýchle rozhodnutia. Teraz sa už sústredím len na novú sezónu, rozbehli sme dôkladnú prípravu. Viem, čo chcem dosiahnuť a verím, že to dotiahnem do úspešného konca,” informoval na tlačovej konferencii 26-ročný slovenský pretekár.

 

img

 

Úspešný slovenský reprezentant si v novej sezóne trúfa výrazne zlepšiť svoje umiestnenie. Už na začiatku mája by sa mal Maťo Homola ukázať na „domovskom“ okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni, kde sa uskutoční prvé kolo šampionátu TCR Europe. Do novej sezóny vstúpi v novom tíme. So slovenským Jantar Teamom, ktorý úspešne absolvoval tohtoročný Dakar a ktorého majiteľom je majster Európy v pretekoch automobilov do vrchu z roku 2019, Slovák Ján Miloň, zaútočí na čelné priečky medzi cestovnými automobilmi.

 

img

 

„Keďže ide o slovensko-českú spoluprácu, ja budem reprezentovať Slovensko nielen svojim menom, ale aj s tímom. Preto cítim o to väčšiu motiváciu. Teším sa, že budem po rokoch znova spolupracovať s Jarom Krajčím, ktorý v tíme Janík Motorsport pôsobí ako hlavný inžinier a s ktorým som už v minulosti dosiahol veľa úspechov,“ hovorí Maťo Homola.

 

Súpiska tímov na tohtoročnú sezónu sa ešte stále dolaďuje, takže Maťo Homola zatiaľ mená všetkých svojich súperov nepozná. Kalendár však už je jasný.

 

img

 

„Veľmi sa teším, že sa po troch rokoch opäť predstavím na domácom okruhu Slovakia Ring. Mrzí ma len, že to bude asi bez divákov, čo je veľká škoda. Do Orechovej Potône ma vždy prišli podporiť desaťtisíce ľudí, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. No i napriek tomu je pre slovenský motoršport veľké pozitívum, že TCR Europe zavíta na náš okruh a my máme o to väčšiu motiváciu predviesť úspešné výkony,“ uzatvára Maťo Homola.

 

Kalendár pretekov TCR Europe 2021 :

07-09.05.2021   - Slovakia Ring (Slovensko)

28-30.05.2021   - Paul Ricard (Francúzsko)

18-20.06.2021   - Zandvoort (Holandsko)

29-31.07.2021   - Spa – Francorchamps (Belgicko)

03-05.09.2021   - Nürburgring (Nemecko)

24-26.09.2021   - Monza (Taliansko)

08-10.10.2021   - Barcelona (Španielsko)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies