Vysokou komisárkou OSN pre ľudské práva bude exprezidentka Čile Bacheletová

NETKY.SK • 8 August 2018, 23:02 • 2 min
Vysokou komisárkou OSN pre ľudské práva bude exprezidentka Čile Bacheletová

NEW YORK - Bývalá dvojnásobná prezidentka Čile Michelle Bacheletová by sa mala stať novou vysokou komisárkou OSN pre ľudské práva. S odvolaním sa na informácie získané od nemenovaných diplomatov OSN o tom v stredu informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

O rozhodnutí generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa informovala v utorok podľa citovaných zdrojov skupinu veľvyslancov pri svetovej organizácii jeho zástupkyňa Amina Mohammedová.

 

Bacheletovej nomináciu ešte len oficiálne oznámia a schváliť ju musí 193-členné Valné zhromaždenie OSN, dodali diplomati. Vo funkcii by mala vystriedať súčasného vysokého komisára OSN pre ľudské práva, jordánskeho diplomata a princa Zajda Raada Husajna, ktorého mandát sa končí 31. augusta.

 

Bacheletová bola prezidentkou Čile dvakrát - v rokoch 2006-2010 a v rokoch 2014-2018. V období medzi tým sa stala prvou šéfkou úradu OSN pre ženy UN Women, pomerne novej agentúry OSN zameranej na podporu rodovej rovnosti a postavenia žien.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies