Vysoké Tatry budú dejiskom 2. ročníka Tatranského fotomaratónu

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 06:50 • 2 min
Vysoké Tatry budú dejiskom 2. ročníka Tatranského fotomaratónu

Vysoké Tatry budú dejiskom 2. ročníka Tatranského fotomaratónu - Kultúra Druhý ročník Tatranského fotomaratónu sa uskutoční v sobotu 28.

slovakia

left justify in out

img

Druhý ročník Tatranského fotomaratónu sa uskutoční v sobotu 28. júla v Tatrách. Po minuloročnom dobrom ohlase usporiadatelia, ktorými je Horský internetový klub v spolupráci s mestom Vysoké Tatry, pripravili opäť zaujímavé podujatie, ktoré osloví predovšetkým fanúšikov prizerania sa na svet cez hľadáčik objektívu. Podujatie bude prebiehať na území mesta Vysoké Tatry a Tatranského národného parku, od Podbanského až po Tatranskú Javorinu. 
      „Naše mesto ponúka netradičnú zmes prostredia, ktoré sa v mnohom odlišuje od tohto, čo môžeme nájsť v iných mestách a veľkomestách, kde sa doposiaľ fotomaratóny uskutočňovali. Mesto Vysoké Tatry dáva fotografom novú, neobvyklú možnosť tvoriť nielen v meste, ale aj v prírode súčasne. Preto verím, že tak ako vlani vznikne veľa prekrásnych a možno aj netradičných pohľadov,“ netajil očakávania primátor mesta Ján Mokoš.  
      Fotomaratón odštartuje v Starom Smokovci o 09.30 h, kde po vyhlásení ôsmich tém budú mať účastníci možnosť ich stvárnenia počas ôsmich hodín na ôsmich fotografiách. Na fotografiách musí byť zrejmý súvis zobrazovaných motívov s Vysokými Tatrami. „Počas dňa je pre fotomaratóncov pripravené špeciálne občerstvenie v podobe grilovaných oštiepkov a iných tradičných lahôdok, ako aj celodenná zľava v partnerskej reštaurácii. Taktiež majú účastníci možnosť využívať bezplatné parkovanie na území mesta Vysoké Tatry. Pre väčšie skupiny súťažechtivých milovníkov fotografovania a Tatier organizátori pripravili výhodné skupinové štartovné. Večer na všetkých čaká hudobná afterparty spojená so zaujímavým fotografickým workshopom,“ priblížil podmienky spoluorganizátor podujatia Oskar Mažgut.
      Spestrením podujatia bude možnosť zapojiť sa do samostatnej fotografickej témy pod názvom Cyklistika v Tatrách, ktorá bude taktiež vecne ocenená. Dôvodom tejto kategórie je fakt, že v rovnaký deň ako fotografická súťaž sa konajú aj medzinárodné cyklistické preteky Tatry Tour 2012. „Fotografie vyhodnotí odborná porota zložená najmä z popredných horských a tatranských fotografov, ktorej čestným predsedom bude známy fotograf a fotografický publicista a horský vodca Ladislav Janiga. Odovzdávanie cien, ako aj ocenenie osobitnej témy bude prebiehať 8. septembra v Starom Smokovci, kde budú fotomaratóncom na slávnostnej vernisáži odovzdané ceny. Jednou z hlavných cien bude víkendový pobyt v Tatrách na Štrbskom Plese v penzióne Kosodrevina, poukážky na tlač fotografií, knižné či mapové publikácie,“ doplnil Mažgut. 
      Všetky podrobnosti o Tatranskom fotomaratóne, ako aj o jeho priebehu môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke fotomaratónu. Do súťaže je možné sa prihlásiť elektronicky alebo v deň konania, počas prezentácie účastníkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies