Výška čínskych investícií do nemeckých firiem dosiahla minulý rok nový rekord

NETKY.SK • 24 Január 2018, 14:07 • 2 min
Výška čínskych investícií do nemeckých firiem dosiahla minulý rok nový rekord

STUTTGART - Výška čínskych investícií do nemeckých firiem dosiahla v roku 2017 nový rekord: vyšplhali sa takmer na 13,7 miliardy dolárov (11,2 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo počet nemeckých firiem, ktoré čínski investori buď kúpili, alebo v nich získali podiel, vlani klesol na 54 zo 68 v roku 2016, celková hodnota týchto investícií bola vyššia o viac ako 1 miliardu USD, uviedla konzultačná spoločnosť Ernst & Young.

 

Nemecké firmy boli aj vlani hlavným cieľom čínskych investorov v rámci Európy. Ale expanzia Číňanov v Európe sa nepáči tunajším politikom. Okrem toho, európske firmy, ktoré podnikajú v Číne, sa sťažujú na rastúce byrokratické prekážky a stále častejšie politické intervencie.

 

Čínski lídri si za jednu zo svojich priorít určili technologický pokrok. Jedným zo spôsobov, ako dosiahnuť tento cieľ, je kúpa vyspelých európskych firiem, ako bolo napríklad prevzatie nemeckého výrobcu robotov, firmy Kuka v roku 2016.

 

Nemeckí politici opakovane vyzvali Peking, aby zabezpečil rovnaké konkurenčné podmienky nemeckým firmám, ako majú čínski investori v ich krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies