Vyšetrovatelia leteckej nehody zatiaľ nič nevylučujú

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 12:31 • 2 min
Vyšetrovatelia leteckej nehody zatiaľ nič nevylučujú

PARÍŽ - Francúzsky minister dopravy Alain Vidalies v stredu oznámil, že vyšetrovatelia leteckej nehody z predošlého dňa začali pracovať na získaní údajov z nájdeného záznamníka, v ktorom by mala byť nahrávka hlasovej komunikácie v kokpite.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho vyjadrenia pre rozhlasovú stanicu Europe 1 zatiaľ nie je úplne vylúčená žiadna z možných príčin havárie, z toho, čo je v súčasnosti známe, je však "hypotéza o narušiteľovi alebo útoku nepravdepodobná". O náleze jednej z takzvaných čiernych skriniek ešte v utorok informoval francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, podľa ktorého je zariadenie poškodené, napriek tomu by však malo byť "použiteľné".

 

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings typu Airbus A320, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, v utorok dopoludnia narazilo do zeme v odľahlej časti francúzskych Álp, pričom zahynulo zrejme všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Ide pritom o najtragickejšiu leteckú nehodu vo Francúzsku za posledné desaťročia. Podľa oficiálnych zdrojov je medzi obeťami 67 občanov Nemecka vrátane 16 stredoškolákov a dvoch operných spevákov. Na zozname cestujúcich figurujú aj desiatky Španielov, dvaja Austrálčania a po jednej osobe z Holandska, Turecka či Dánska. Japonská vláda vyhlásila, že v havarovanom lietadle sa pravdepodobne nachádzali aj dvaja občania Japonska.

 

 

Pracovníci Germanwings a materských aerolínií Lufthansa na celom svete si obete nehody v stredu uctili minútou ticha presne o 10:53, teda presne v čase, keď sa prerušilo spojenie s havarovaným strojom. Francúzske pohotovostné zložky medzitým pokračujú v prehľadávaní trosiek rozptýlených v ťažko prístupnej oblasti, ktoré v utorok po zotmení museli prerušiť. Očakáva sa, že v stredu začnú do priľahlej obce Seyne-Les-Alpes prichádzať rodiny obetí ako aj najvyšší predstavitelia Francúzska, Nemecka a Španielska, ktorí sa s nimi stretnú v improvizovanej kaplnke zriadenej v miestnej telocvični. Oblasť ešte v utorok navštívil Cazeneuve ako aj nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies