Vyšetrovatelia kauzy Nagyová chcú vypočuť aj Kubu, Piceka a Vondru

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 07:43 • 2 min
Vyšetrovatelia kauzy Nagyová chcú vypočuť aj Kubu, Piceka a Vondru

PRAHA - Zmena harmonogramu práce vyšetrovateľov kauzy Nagyová prinesie zrejme v blízkej budúcnosti aj výsluchy úradujúceho predsedu Občianskej demokratickej strany (ODS) Martina Kubu, súčasného ministra obrany Vlastimila Piceka a jeho predchodcu Alexandra Vondru. Vyplýva to z informácií, ktoré prenikli dnes večer do českých médií z kruhov blízkych vyšetrovaniu.

slovakia

left justify in out

Spomínaných politikov vyšetrovatelia už pozvali na výsluch, čo potvrdil aj právny zástupca jedného z  exposlancov ODS medzičasom prepustených na slobodu. Podľa názoru Lukáša Trojana, advokáta Marka Šnajdra, je však pokračovanie výsluchov vo veci podozrení z korupcie nezákonné vzhľadom na utorkový verdikt Najvyššieho súdu ČR.

 

Už na budúci týždeň majú vyšetrovatelia vypočuť aj poslancov Tomáša Úlehlu a Jana Floriána, ktorí pôvodne tiež patrili medzi "rebelov", ale napokon sa na rozdiel od trojice neskôr obvinených rozhodli daňový balík vlády podporiť. Vyšetrovatelia by mali na budúci týždeň vypočuť i generálneho riaditeľa Českých dráh Petra Žaludu a najvyššieho predstaviteľa spoločnosti ČEZ Daniela Beneša. Vypočutie Kubu, Piceka a Vondru by malo nasledovať v ďalšom týždni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies