V Berlíne sa na protestoch zišli odporcovia a podporovatelia epidemických opatrení. Jedna demonštrácia sa zmenila na techno párty!

NETKY.SK • 28 August 2021, 16:30 • 2 min
V Berlíne sa na protestoch zišli odporcovia a podporovatelia epidemických opatrení. Jedna demonštrácia sa zmenila na techno párty!

BERLÍN - Veľký dav ľudí však prilákal protest s názvom Vlak lásky, na ktorom jeho organizátori hrali techno hudbu.

slovakia

left justify in out

V nemeckej metropole Berlín v sobotu protestovalo niekoľko tisíc ľudí proti vládnym nariadeniam súvisiacim s koronavírusom, a to aj napriek tomu, že nemecká polícia tieto protesty zakázala. Informovala o tom agentúra AP.

 

Polícia zakázala až deväť protestov, ktoré boli naplánované na túto sobotu, a to vrátane protestu hnutia Querdenker, ktoré je najvýraznejším nemeckým hnutím bojujúcim proti pandemickým opatreniam.

 

 

Povolený bol len jeden protest plánovaný na sobotu a nedeľu, ktorého sa malo zúčastniť približne 500 ľudí. Napriek tomu sa však v Berlíne zhromaždili tisíce ľudíPolícia do ulíc Berlína preto rozmiestnila viac ako 2 000 policajtov, ktorí mali zareagovať na protestujúcich, ktorí sa v meste objavia aj napriek zákazu.

 

Veľký dav ľudí však prilákal aj protest s názvom  Vlak lásky, na ktorom jeho organizátori hrali techno hudbu. Tento protest bol však naopak zameraný na podporu vládnych opatrení, ktorých cieľom je spomaliť šírenie vírusu.

 

Protesty sa pritom konajú v čase, keď Nemecko uvažuje o tom, či zavedie opatrenia na zvýhodnenie zaočkovaných ľudí. Podobné protesty sa v Nemecku odohrali aj začiatkom augusta. Tie však skončili početnými stretmi demonštrantov s políciou, ktoré viedli k zadržaniu stoviek ľudí, uvádza AP.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nepovolená demonštrácia v Berlíne skončila masívnym zatýkaním. Rozzúrený dav napádal políciu!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies