Vyšetrovanie v kauze Francoisa Fillona bolo rozšíreného o jeho deti

NETKY.SK • 2 Február 2017, 16:53 • 2 min
Vyšetrovanie v kauze Francoisa Fillona bolo rozšíreného o jeho deti

BRUSEL/PARÍŽ – Vyšetrovanie kauzy údajných fiktívnych zamestnaní rodinných príslušníkov pravicového prezidentského kandidáta Francoisa Fillona sa rozšírilo už aj na jeho deti. Tie sú podozrivé, že boli fiktívnymi poslaneckými asistentmi Fillona v čase, keď bol poslancom senátu.

slovakia

left justify in out

Po Fillonovej manželke Penelope sa predbežné vyšetrovanie rozšírilo aj o jej dve najstaršie deti – Marie (34) a Charlesa (32). Fillonovi potomkovia si podľa tvrdení francúzskeho týždenníka Le Canard Enchainé mali zarobiť v rokoch 2005-2007 ako poslaneckí asistenti 84.000 eur.

 

Prezidentský kandidát zamestnávanie detí vysvetľuje tým, že obe sú advokáti a robili pre neho "konkrétne veci". Denník Le Figaro ale poukázal na fakt, že v danom čase boli ešte obaja len študentmi práva. Podľa Fillonovho advokáta Antonina Lévyho Marie ani Charles ešte nevypovedali pred úradmi.

 

Okrem toho francúzska tlač informovala, že Penelope Fillonová v rozhovore pre médiá pred desiatimi rokmi povedala, že nikdy nebola manželovou poslaneckou asistentkou. To je v rozpore s argumentáciou Fillona, ktorý tvrdí, že preňho preukázateľne pracovala.

 

Fillon sa v stredu označil za obeť inštitucionálneho prevratu zosnovaného ľavicou. Svojich straníckych kolegov v parlamente požiadal, aby ho v najbližších dvoch týždňoch počas vyšetrovania údajného fiktívneho zamestnávania jeho rodinných príslušníkov podporili.

 

Fillonova manželka Penelope si údajne v pozícii poslaneckej asistentky svojho manžela zarobila až 900.000 eur, informoval v utorok týždenník Le Canard Enchainé.

Fillon sľúbil, že ak bude v danej kauze predbežne obvinený, z boja o prezidentský úrad odstúpi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies