Premiér sa snaží vybaviť vakcíny navyše! S členskými krajinami rokuje o zapožičaní očkovacích dávok

NETKY.SK • 25 Február 2021, 16:17 • 2 min
Premiér sa snaží vybaviť vakcíny navyše! S členskými krajinami rokuje o zapožičaní očkovacích dávok

BRATISLAVA – Premiér Igor Matovič sa zapojil do rokovaní členských štátov Európskej únie o mechanizme k zapožičaniu vakcín proti COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Takýmto spôsobom sa snaží predseda vlády Igor Matovič zabezpečiť dostatok vakcín na obdobie, kedy by s ich dodávkou mohli byť problémy. Informoval o tom premiér v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

 

"Minulý týždeň som strávil aj v komunikácii s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou. Kvôli vakcínam. Na základe toho spustila Komisia tzv. SOS mechanizmus k zapožičaniu vakcín na preklenutie obdobia s veľmi nízkymi dodávkami," napísal Matovič.

 

 

Dodal, že od nemeckej kancelárky Angely Merkelovej dostal včera ponuku na prevoz pacientov do Nemecka. Ako uviedol premiér, Spolková krajina takýmto spôsobom za posledný rok pomohla už viacerým krajinám EÚ.

 

„Dnes poobede ma čaká aj videosamit lídrov. Budeme opäť riešiť vývoj pandémie aj vakcíny, aby bol 2. kvartál v ich dodávkach čo najviac bezproblémový,“ uzavrel Matovič.

 

Prečítajte si tiež: Matovič dostal od kancelárky Angely Merkelovej ponuku na prevoz pacientov do Nemecka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies