Vyšetrovanie metanolovej kauzy bude trvať celé mesiace

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:40 • 2 min
Vyšetrovanie metanolovej kauzy bude trvať celé mesiace

Vyšetrovanie metanolovej kauzy bude trvať celé mesiace - Krimi Polícia sa v rozpletaní metanolovej kauzy dostala pomerne vysoko. Pre Českú televíziu (ČT) to vo štvrtok uviedol zlínsky štátny zástupca Roman Kafka.

slovakia

left justify in out

img

Polícia sa v rozpletaní metanolovej kauzy dostala pomerne vysoko. Pre Českú televíziu (ČT) to vo štvrtok uviedol zlínsky štátny zástupca Roman Kafka. Informovala o tom dnes agentúra Mediafax.
      "Polícia postupuje vetvu po vetve, generáciu po generácii... nedá sa však odhadnúť, koľko poschodí je ešte pred nami," vyhlásil Kafka.
      Podľa jeho slov bude vyšetrovanie trvať celé mesiace.
      "Podľa môjho názoru by mala byť činnosť páchateľov, ktorí stáli na začiatku tohto reťazca, právne kvalifikovaná ako závažnejšia trestná činnosť. Tu je trestná sadzba 12-20 rokov," vysvetlil žalobca. 
      Pre vinníkov nie je vylúčený ani výnimočný trest - väzenie až na 30 rokov či doživotie. "Kto sa hrá s ohňom, musí počítať s následkami, ktoré to môže mať," dodal Kafka v ČT.
      V prípade bolo zatiaľ obvinených 30 osôb, značný počet z nich je stíhaný väzobne. Až 23 ľudí po konzumácií jedovatého metanolu zomrelo, desiatky ľudí sú stále v nemocniciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies