Vyše štyri tisíc zamestnancov letiska Heathrow plánuje počas leta štrajky

NETKY.SK • 14 Júl 2019, 9:13 • 2 min
Vyše štyri tisíc zamestnancov letiska Heathrow plánuje počas leta štrajky

LONDÝN - Dovolenkárov odlietajúcich na letné pobyty by sa mohol dotknúť štrajk plánovaný na londýnskom letisku Heathrow. Viac ako 4 tis. zamestnancov letiska, vrátane pracovníkov služieb pre klientov, technických a bezpečnostných zamestnancov, odhlasovalo štrajk za zvýšenie platov.

slovakia

left justify in out

Štrajk bude 26. a 27. júla, 5. a 6. augusta a 23. a 24. augusta, čo by podľa odborového zväzu Unite mohlo vytvoriť "letný dopravný chaos". Informuje o tom portál bbc.com.

 

obrazok


Zväz Unite uviedol, že jeho členovia odhlasovali podporu štrajku po odmietnutí ponuky na zvýšenie miezd v priemere o 2,7 percenta v priebehu 18 mesiacov. Letisko Heathrow vyzvalo odborárov, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu. Letisko však uviedlo, že má rezervné plány, aby jeho prevádzka bezpečne pokračovala. "Budeme spolupracovať s našimi partnermi v rámci leteckých firiem, aby sme minimalizovali narušenie," konštatovalo letisko Heathrow.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona