Slovan môže už počas víkendu oslavovať majstrovský titul po dlhých piatich rokoch

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 16:01 • 2 min
Slovan môže už počas víkendu oslavovať majstrovský titul po dlhých piatich rokoch

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava počas víkendu môžu oslavovať majstrovský titul v sezóne 2018/2019 a tešiť sa po dlhých piatich rokoch. Majstrovskú trofej, rekordnú deviatu v novodobej ére samostatnej SR, získajú "belasí" v prípade akéhokoľvek víťazstva v nedeľňajšom dueli 4. kola nadstavbovej časti v Žiline proti domácemu MŠK.

slovakia

left justify in out

Zverencom trénera Martina Ševelu na spečatenie celkového prvenstva, ktoré by prišlo v predstihu šesť kôl pred koncom tohto ročníka Fortuna ligy, stačí aj nerozhodný výsledok pod Dubňom - to však iba za predpokladu, že hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda nezabodujú naplno v sobotňajšom stretnutí na trávniku v Nitre proti "domácemu" nováčikovi ŠKF iClinic Sereď.

Pripomeňme, že v súčasnosti má Slovan Bratislava na čele priebežnej klasifikácie najvyššej slovenskej súťaže priepastný náskok 19 bodov pred spomenutou dvojicou prenasledovateľov Žilina a Dunajská Streda (67, resp. 48 bodov).

 

"Od majstrovskej definitívy nás delí jedno víťazstvo, postupnými krokmi ideme za týmto cieľom. Pokiaľ by sme v Žiline vyhrali a získali titul, bolo by to výborné. Chcem však ísť ešte ďalej. Máme pred sebou dlhodobejšie ciele, čo sa týka prípravy na leto a na Európu. Titulom sa nič nekončí, naopak, začína sa," cituje oficiálna internetová stránka bratislavského klubu slová kouča Martina Ševelu, pre ktorého by to bol po dvoch prvenstvách s AS Trenčín (v sezónach 2014/2015 a 2015/2016) tretí slovenský ligový triumf v pozícii kormidelníka.

 


 

 

Futbalisti ŠK Slovan dominujú v ligovej sezóne 2018/2019. "Belasí" v doterajších 25 dueloch ešte neprehrali (bilancia: 21 - 4 - 0, skóre 64:21), ťahajú sériu deviatich víťazných stretnutí po sebe a šnúru bez prehry natiahli už na 27 ligových zápasov. Hráči Slovana naposledy odchádzali z trávnika bez trojbodového zápisu 24. novembra 2018 po domácom dueli na Pasienkoch proti MFK Ružomberok (1:1) v rámci 16. kola základnej časti Fortuna ligy. 

 

"Majstrovskú definitívu chceme pridať čo najskôr. Ani potom však nepoľavíme. Naopak, motivuje nás šanca odohrať sezónu bez prehry," zdôraznil slovinský reprezentant v službách Slovana Andraž Šporar, s 21 gólmi suverénny líder poradia kanonierov.

Optimizmus pred nedeľňajším súbojom v Žiline neskrýva ani maďarský reprezentant v službách Slovana Dávid Holman. "Som šťastný, že môžem byť súčasťou tohto tímu. Pri minulotýždňovom triumfe nad Michalovcami, ktoré len nebránili, ale snažili sa hrať futbal, ukázali veľký pokrok a tiež prispeli ku kvalite zápasu, sa fanúšikovia mali na čo pozerať. Som rád, že sme ich potešili ďalším víťazstvom. V nedeľu chceme vyhrať aj v Žiline a pridať majstrovskú definitívu," skonštatoval odhodlane 26-ročný stredopoliar Holman.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies