Milión ľudí chce prísť na vianočnú párty pred sídlom premiéra!

NETKY.SK • 10 December 2021, 10:22 • 2 min
Milión ľudí chce prísť na vianočnú párty pred sídlom premiéra!

LONDÝN - Parodická párty by sa mala konať 24. decembra od 18:00 pred sídlom britských premiérov na londýnskej ulici Downing Street č. 10.

slovakia

left justify in out

Pozvánku zverejnil na Facebooku DJ a filmár Jon Mancini a zareagovalo nu ňu viac ako milión ľudí. Informoval o tom denník Evening Standard. Na večierku údajne nebudú vyžadovať nutné dodržiavanie rozstupov medzi ľuďmi, lebo premiér "Boris Johnson a jeho priatelia nevyžadujú žiadne rozostupy". Účastníci si na večierok môžu pozvať koho chcú a priniesť si vlastné občerstvenie a pitie. Mancini tak reagoval na údajný vianočný večierok, ktorý sa konal vlani na Downing Street č. 10 napriek lockdownu.

 

img

 

Vyše 415 000 ľudí uviedlo, že sa zúčastnia na párty a takmer 585 000 ďalších o ňu vyjadrilo záujem. Akcia súvisí so škandálom, ktorý vyvolal na britskej politickej scéne videozáznam zverejnený stanicou ITV News. Ten zachytáva, ako vysokopostavení zamestnanci Downing Street vlani vtipkovali o vianočnej párty, ktorá sa údajne uskutočnila v čase prísnych pandemických obmedzení. Záznam vraj vyhotovili 22. decembra 2020, 4 dni po údajnej oslave.

 

Prečítajte si tiež: Borisovi Johnsonovi sa narodila dcéra

 

Bývalá Johnsonova hovorkyňa Allegra Strattonová vo štvrtok odstúpila z postu mediálnej poradkyne vlády. Na spomínanom zázname ju zachytili, ako odpovedá na otázku o párty v čase lockdownu na falošnej tlačovej konferencii. Medzičasom sa premiér ospravedlnil za kontroverzie okolo vianočnej párty na Downing Street. Konanie samotného večierku však poprel. "Bol som informovaný, že k žiadnemu porušeniu protiepidemických pravidiel nedošlo," povedal a dodal, že celý incident nariadil prešetriť.

 

img

 

Mnohí poslanci britského parlamentu vyjadrili obavy, že britská verejnosť bude v dôsledku tohto škandálu ešte menej naklonená dodržiavaniu nových pokynov týkajúcich sa prekrytia nosa a úst, práce z domu či COVID pasov. Prieskum, ktorý vo štvrtok uskutočnila spoločnosť Savanta ComRes, zistil, že približne u 3 z 10 dospelých Britov je menej pravdepodobné, že budú dodržiavať pravidlá. Rovnaký prieskum tiež zistil, že väčšina ľudí si myslí, že Johnson by mal v súvislosti s aférou odstúpiť.

 

Možno vás zaujme: Na pôde britského parlamentu sa našiel kokaín. Stopy po drogách objavili aj neďaleko Johnsonovej kancelárie

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies