Výpadky elektriny a dopravné komplikácie: Žilinský kraj zasiahli silné búrky

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 15:45 • 2 min
Výpadky elektriny a dopravné komplikácie: Žilinský kraj zasiahli silné búrky

ŽILINA - Intenzívne búrky na území Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v pondelok spôsobili zvýšený počet výpadkov elektriny. Podľa hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslava Gejdoša je bez dodávky momentálne viac ako 10.000 odberných miest. Komplikácie polícia eviduje aj na cestách, najmä v Žiline a na Orave.

slovakia

left justify in out

"Najviac odberných miest bez dodávky elektriny je momentálne v okolí Žiliny, na Orave a Liptove. Dôvodom sú najmä konáre a stromy popadané na vzdušné vedenia. Naši pracovníci sú v plnom nasadení, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr pre čo najväčší počet obyvateľov," uviedol Gejdoš. Podotkol, že dĺžka opráv sa môže líšiť v závislosti od rozsahu poškodenia a prístupnosti.

 

Ako doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková, v Žiline je zaplavený podjazd z Rajeckej cesty v smere na Solinky. Polícia tiež eviduje spadnuté stromy na elektrické vedenie na Bratislavskej ulici v Žiline. V Slovenskom Pravne, na konci obce Abramová, je spadnutý strom cez cestu a blokuje jeden jazdný pruh. "Ulica Košická v Žiline je ťažko prejazdná," povedala hovorkyňa. V Slanickej Osade na Orave je podľa Šefčíkovej spadnutý strom na ceste. "Celkovo na Orave evidujeme viac popadaných stromov," upozornila.

Búrka, ktorá sa Žilinou prehnala v popoludňajších hodinách, spôsobila popadanie niekoľkých stromov v Bôrickom parku a v mestskej časti Brodno. "Zároveň dážď zaplavil viaceré úseky ciest, estakádu, okolie Rondla, úsek pri žilinskej nemocnici a podobne," priblížila hovorkyňa Žiliny Zuzana Holienčíková. V mestskej časti Považský Chlmec podľa jej slov udrel blesk do rodinného domu, pričom začala horieť strecha. Zdôraznila, že žiadne osoby neboli zranené.


V meste Žilina nepremáva ani trolejbusová mestská hromadná doprava. Silné búrky sa momentálne presúvajú východnou časťou Žilinského kraja a tiahnu sa až smerom nad Banskú Bystricu. Ďalej budú smerovať nad východné Slovensko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB NETKY, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies