Výhodná kúpa vďaka SPP: Federič má od podniku lacný byt v centre Brataislavy!

NETKY.SK • 16 September 2013, 12:30 • 2 min
Výhodná kúpa vďaka SPP: Federič má od podniku lacný byt v centre Brataislavy!

BRATISLAVA - Smer sa už v minulosti podľa denníka Sme presvedčil, že kontrola nad SPP môže prinášať výhody. Plynárne chce vláda znova naplno zoštátniť.

slovakia

left justify in out

Terajší šéf Úradu vlády Igor Federič kúpil v roku 2004 od podniku podkrovný byt v centre Bratislavy. Ku kúpe sa prvýkrát priznal v piatok po otázkach Sme. Nepovedal, koľko presne ho stál. „Zaplatil som asi 70-krát vyššiu cenu ako pán Kinčeš, keď odkupoval svoj byt,“ odpísal Federič. Bývalého riaditeľa SPP, nominanta SDK Pavla Kinčeša, stál byt s vyše 164 štvorcovými metrami 1 647,90 koruny (55 eur). Pre škandál s bytom Kinčeš v roku 2001 prišiel o funkciu.

Sme pripomína, že podľa spisu Gorila sa o SPP v roku 2006 zaujímal aj osobný asistent Roberta Fica František Határ. Šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi sa vraj chválil, že mu Fico núka miesto v dozorných radách štátnych firiem. „Slávo mu poradil, aby nešiel do DR, kde sú zahraniční investori, ako príklad uviedol SPP,“ píše sa v údajnom spise SIS, ktorý cituje Sme. Penta jeho pravdivosť popiera, Smer tvrdí, že ide o kauzu pravice.

Reakcia Igora Federiča

Denník SME dnes v článkoch Federič má lacný byt od SPP a Z SPP už Smer profitoval napísal, že vedúci Úradu vlády SR Igor Federič dostal byt za symbolickú sumu. Táto informácia je nepravdivá. Igor Federič v roku 2004 odkúpil byt od SPP za štandardnú sumu v hodnote niekoľkých miliónov korún, určenú znaleckým posudkom, ktorý objednal SPP. Len pripomíname, že to bolo v čase, keď SPP ovládali nominanti druhej Dzurindovej vlády. Všetky tieto skutočnosti vedúci úradu Igor Federič preukáže počas súdneho sporu o ochranu osobnosti, pretože sa rozhodol na denník SME podať žalobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies