Vydierač výrobcu Red Bull vyviazol s relatívne miernym trestom

NETKY.SK • 28 August 2013, 19:03 • 2 min
Vydierač výrobcu Red Bull vyviazol s relatívne miernym trestom

SALZBURG - S relatívne miernym trestom vyviazol dnes v Rakúsku vydierač výrobcu energetických nápojov Red Bull so sídlom vo Fuschli v spolkovej krajine Salzbursko.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročného nezamestnaného muža z Dolného Rakúska, ktorý doteraz nebol trestaný a ktorý sa k vydieraniu priznal, odsúdili na tri roky väzenia, z toho dva s podmienečným odkladom. Navyše musí odhalený vydierač absolvovať protialkoholické liečenie. Čas strávený vo vyšetrovacej väzbe sa zaráta do trestu. Rozsudok však nie je právoplatný, píše tlačová agentúra APA, pretože tak prokurátor, ako aj obhajca si vyžiadali čas na zváženie.

Otec troch detí sa aj v súdnej sieni priznal, že vo viacerých listoch, emailoch a esemeskách výrobcovi od januára 2013 žiadal 3,6 milióna eur s tým, že ak ich nedostane, znečistení plechovky s nápojmi baktériami, konkrétne vodou zo stôk, čo by znamenalo hrozbu rôznych nákaz pre spotrebiteľov.

Podľa vlastných slov sám patrí medzi spotrebiteľov, ktorí obľubujú daný nápoj, avšak túto firmu si vybral preto, že sa domnieval, že jej táto suma chýbať nebude. Bol by sa vraj napokon uspokojil aj so sumou štvrť milióna eur. Za motív trestnej činnosti označil už skôr finančnú tieseň a ubezpečil, že žiadne plechovky s nápojom nekontaminoval.

Vydierača zadržali v apríli v Mödlingu príslušníci jednotky špeciálneho určenia rakúskej polície Cobra pri dohovorenom odovzdaní požadovanej sumy. Stalo sa tak napriek tomu, že páchateľ predtým deväť hodín posielal kuriéra so športovou taškou plnou pravých bankoviek do rôznych lokalít, aby sa ubezpečil, že ho nesledujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies