EÚ patrí k najväčším vývozcom vakcín proti COVID-19

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 14:03 • 2 min
EÚ patrí k najväčším vývozcom vakcín proti COVID-19

BRUSEL - Európska únia (EÚ) povolila v uplynulých týždňoch vývoz približne 34 miliónov dávok očkovacích látok proti ochoreniu COVID-19, napriek nedostatku na domácom trhu. Vyplýva to z údajov 27-členného bloku.

slovakia

left justify in out

Niekoľkí predstavitelia EÚ, ktorí hovorili pod podmienkou zachovania anonymity vzhľadom na citlivosť údajov, uviedli, že viac ako 9,1 milióna dávok vakcín exportovali do Veľkej Británie v čase zvýšenia diplomatického napätia pre vývoz vakcín a implementáciu dohody o brexite.

 

img

 

Jeden z predstaviteľov však zdôraznil, že export povolili "len pre výrobcov, ktorí rešpektujú svoje zmluvné záväzky" voči EÚ.

 

Európska únia čelí tlaku, aby zvýšila tempo vakcinácie, ale členské krajiny sa sťažujú, že produkcia žalostne zaostáva za dopytom. Nesúlad medzi výrobou a dopytom je najzreteľnejší v porovnaní EÚ a Veľkej Británie.

 

img

 

Podľa najnovších údajov, ktoré sú k dispozícii, dostalo vakcínu proti koronavírusu 35 percent dospelej populácie Spojeného kráľovstva, kým v Európskej únii je to iba 9,6 percenta dospelých obyvateľov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona