Vydanie Abdeslama z Belgicka do Francúzska je pozastavené, je zapletený do ďalšej prestrelky

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 14:19 • 2 min
Vydanie Abdeslama z Belgicka do Francúzska je pozastavené, je zapletený do ďalšej prestrelky

PARÍŽ - Vydanie Salaha Abdeslama, jediného žijúceho podozrivého z účasti na novembrových atentátoch v Paríži, z Belgicka do Francúzska je pozastavené.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes prostredníctvom vyhlásenia francúzsky minister spravodlivosti Jean-Jacques Urvoas, ktorý spresnil, že samotný akt Abdeslamovho vydania do Francúzska nie je spochybnený.


Odklad Abdeslamovho vydania do Francúzska spôsobilo jeho prebiehajúce vyšetrovanie v inej kauze v Belgicku, kde bol zadržaný. Ide o prestrelku, ku ktorej došlo 15. marca v bruselskej štvrti Forest a je možné, že Abdeslam bol do nej zapletený.


Počas tejto razie došlo k prudkej prestrelke s políciou, v ktorej prišiel o život Alžírčan Mohamed Belkaid. Dvom ďalším osobám sa vtedy podarilo ujsť. Jedným z nich bol aj Salah Abdeslam.
Podľa agentúry AP francúzski sudcovia majú teraz možnosť požiadať o Abdeslamov dočasný prevoz do Francúzska, aby mohol byť vypočutý a obvinený z terorizmu.


Abdeslam bol totiž zrejme jedným z páchateľov teroristických útokov, ktoré sa 13. novembra 2015 odohrali v kaviarňach a reštauráciách v 10. a 11. obvode Paríža, ako aj v rockovom klube Bataclan a v blízkosti štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis. Zahynulo pri nich 130 ľudí a ďalších vyše 300 utrpelo zranenia.


Po útokoch, z ktorých vyviazol ako jediný živý z členov predpokladaných kománd, Abdeslam ušiel do Belgicka, kde bol v bruselskej štvrti Molenbeek zadržaný až 18. marca - po vyše štyroch mesiacoch strávených na úteku.


Abdeslam je väznený v prísne stráženom väzení v belgických Brugách. O tom, že Abdeslam má byť vydaný do Francúzska, rozhodol belgický súd 31. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies