Bill Gates odstúpil z rady spoločnosti Microsoft

NETKY.SK • 16 Marec 2020, 17:58 • 2 min
Bill Gates odstúpil z rady spoločnosti Microsoft

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates opúšťa predstavenstvo spoločnosti a označuje koniec éry.

slovakia

left justify in out

Hoci toto oznámenie mohlo byť náhle, nebolo skutočným prekvapením. Po pravde, spoločnosť Gates postupne odstúpovala od spoločnosti už posledných 20 rokov.

 

Bude sa venovať iným veciam

V tlačovej správe Microsoft uviedol, že 64-ročný Gates sa plánuje viac zamerať na svoju filantropickú prácu v Nadácii Billa a Melindy Gatesovej.

 

 

Medzitým spoločnosť Microsoft, ktorá za posledné dve desaťročia pôsobila za vlády dvoch dramaticky odlišných vedúcich pracovníkov s výnimkou spoločnosti Gates, sa teší renesancii pod generálnou riaditeľkou Satyou Nadellou.

 

Gates odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa spoločnosti Microsoft v roku 2000 a vymenoval svojho nového spolužiaka zo školy Steve Ballmera.

 

 

Ballmerova éra mala svoj podiel hitov a zmeškaných udalostí, s pochybnými spusteniami, ako napríklad neúspešná alternatíva prehrávača iPod Zune, tablety Surface a Windows Vista.

 

Od nástupu do funkcie CEO v roku 2014 spoločnosť Nadella posunula sľubnejším smerom so zameraním na rastúci Azure a segment cloudu.

 

Gates varoval už pred dvoma rokmi

Gatesov odchod je v dôsledku koronavírusovej krízy ešte menším prekvapením. V roku 2018 Gates, ktorého rodinná nadácia sa vo veľkej miere zameriava na zdravotnú starostlivosť, varoval, že svet nie je na pandémiu pripravený, a že "by sa to malo týkať nás všetkých“.

 

Práve tento týždeň nadácia Gates Foundation oznámila, že pracuje na pláne dodať testovacie súpravy koronavírusu do domovov Seattle v blízkosti sídla spoločnosti Microsoft v Redmonde vo Washingtone v koordinácii so spoločnosťou Amazon Care.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona