V hradnej katedrále na Nitrianskom hrade sprístupnia novú výstavu

NETKY.SK • 3 Október 2023, 16:00 • 2 min
V hradnej katedrále na Nitrianskom hrade sprístupnia novú výstavu

Návštevníci Katedrály sv. Emeráma na Nitrianskom hrade si od 5. októbra môžu pozrieť knižné ilustrácie Martina Oscitého. Výstava s názvom Tajomstvo Zoborského kláštora - Príbeh svätého Gorazda v ilustráciách tu potrvá do 30. novembra.

slovakia

left justify in out

Ako informovalo nitrianske biskupstvo, autor vytvoril ilustrácie do knihy Tajomstvo Zoborského kláštora, ktorej autorom je biskup František Rábek. "Vo svojom diele čitateľom predstavuje historické osobnosti našich slovenských dejín. Vladárov Svätopluka či Rastislava, Koceľa i našich svätcov Cyrila, Metoda a Gorazda," uviedlo biskupstvo.

Martin Oscitý sa narodil v roku 1952 v Bratislave, v súčasnosti žije v Mníchove. "Vďaka jeho ilustráciám môže človek oveľa intenzívnejšie vnímať hlbokú duchovnú tradíciu nášho národa a čerpať z nej," doplnili organizátori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Turistické informačné centrum Nitra,
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies