Východné pobrežie USA ochromili zimné búrky

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 09:29 • 2 min
Východné pobrežie USA ochromili zimné búrky

BOSTON - Východné pobrežie USA ochromil búrkový systém nor'easter, ktorý v oblasti narušil dopravu, vyvracal stromy, spôsobil výpadky elektriny či záplavy a bohaté snehové zrážky.

slovakia

left justify in out

V piatok si tiež vyžiadal smrť piatich ľudí, ktorých zabili padajúce stromy a konáre. Medzi obeťami sú aj dve deti vo veku 6 a 11 rokov či 77-ročná žena.

V dôsledku zimných búrok bolo na pobreží Atlantického oceána bez elektriny 1,8 miliónov domácností a podnikov. Pre dážď a silný vietor museli Aerolínie zrušiť viac ako 2 800 letov, železničná spoločnosť Amtrak pozastavila prevádzku na severozápadnej trati z Washingtonu do Bostonu. V New Jersey strom, ktorý spadol na elektrické vedenie, zase narušil prevádzku hromadnej dopravy.

V štáte Massachusetts sa v dôsledku nor'easteru ocitlo pod vodou mesto Quincy a vysoké vlny spôsobili neprejazdnosť ciest pri prímorskom meste Scituate. Guvernér Massachusetts Charlie Baker oznámil, že ľuďom v postihnutých oblastiach pomáha 200 členov Národnej gardy. Tá zasahuje aj v Pensylvánii, kde je podľa tamojšieho guvernéra Toma Wolfa 90 jej príslušníkov, ktorí pomáhajú najmä v zasnežených komunitách v horách Poconos.

Podľa predpovedí by mal vietor, dážď aj sneh pomaly oslabovať. Najdlhšie by mal pretrvať v Novom Anglicku. Na východe Massachusetts a v Bostone by sa mohli na pobreží objaviť záplavy.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies