Výbuch v chemickej továrni v Argentíne zranil vyše 60 ľudí: Obrovský kráter a rozbité okná na domoch!

NETKY.SK • 8 November 2014, 08:48 • 2 min
Výbuch v chemickej továrni v Argentíne zranil vyše 60 ľudí: Obrovský kráter a rozbité okná na domoch!

BUENOS AIRES - Požiar v chemickej továrni v strednej Argentíne spôsobil explóziu, pri ktorej utrpelo zranenia vyše 60 ľudí. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie argentínskych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Výbuch vo štvrtok neskoro večer zanechal obrovský kráter a rozbil okná na domoch v okruhu viac ako štyri kilometre od továrne Raponi Industrial Química SRL v meste Córdoba, približne 700 kilometrov severovýchodne od metropoly Buenos Aires.
      

"Výbuch bol veľmi silný," uviedol šéf civilnej obrany v meste Hugo Garrido. "Vytvoril sa aj mrak plynov z chemických látok a blízkym obyvateľom sa preto ťažko dýchalo," dodal. Neboli hlásené žiadne úmrtia a predstavitelia vyjadrili úľavu, že iba niekoľko ľudí utrpelo vážne zranenia.
      

"Tu zasiahol Boh," povedal guvernér provincie Córdoba, José Manuel de la Sota. "Keď človek vidí tie domy v blízkosti, tak si uvedomí, že to mohlo byť naozaj strašné," dodal. Majiteľa továrne, Sergia Hiltona Raponiho, zatkli po tom, čo miestne úrady našli v sklade továrne nepovolený horľavý materiál.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies