Výbor na ochranu novinárov: Obamova vláda tlmí slobodu médií

NETKY.SK • 10 Október 2013, 16:59 • 2 min
Výbor na ochranu novinárov: Obamova vláda tlmí slobodu médií

WASHINGTON - Agresívne stíhanie únikov informácií a snaha o kontrolu informácií majú utlmujúci vplyv na novinárov a informátorov z prostredia vlády. Tieto zistenia priniesol dnes Výbor na ochranu novinárov (CPJ) vo svojej prvej správe o slobode médií v USA. Správa sa zameriavala na zmeny počas vlády prezidenta Baracka Obamu, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Leonard Downie Jr., bývalý šéfredaktor denníka The Washigton Post, napísal 30-stranovú analýzu s názvom "Obamova vláda a tlač". Downie vyspovedal novinárov a redaktorov, ktorí popisovali utlmujúci efekt, v dôsledku ktorého sa "vládni predstavitelia čoraz viac boja hovoriť so zástupcami médií". Tí, ktorí sú upodozrievaní z poskytovania utajených informácií novinárom, sú podrobovaní vyšetrovaniu, testom na detektore lži a kontrole telefónov a elektronickej pošty, uvádza správa. Predstavitelia Bieleho domu namietali proti jej záveru, že transparentnosť vlády USA je obmedzená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies