VšZP chce hospitalizovaným poistencom rozdávať hygienické balíčky

NETKY.SK • 13 December 2015, 15:31 • 2 min
VšZP chce hospitalizovaným poistencom rozdávať hygienické balíčky

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) bude svojim poistencom rozdávať balíčky základných hygienických potrieb pre pobyt v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Projekt od januára spúšťa pilotne v dvoch nemocniciach, Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky a Nemocnici Sv. Michala v Bratislave. Pokiaľ sa osvedčí, chce ho rozšíriť aj do ostatných nemocníc.

 

Na kúpu 8500 balíčkov VšZP vyčlenila 46.500 eur bez DPH. Peniaze pôjdu z prostriedkov určených na prevádzku poisťovne. VšZP, ktorá je najväčšou na trhu, sa chce týmto spôsobom podľa svojho šéfa Miroslava Vaďuru vydeliť z radu zdravotných poisťovní pôsobiacich na Slovensku. Od balíčka si sľubuje výraznejšiu identifikáciu na trhu. VšZP si ho dala aj patentovať.

 

Obsahom Balíčka prvej potreby sú základné hygienické potreby ako zubná kefka, zubná pasta, sprchový gél a šampón v jednom, mydlo, hygienické vreckovky, vlhčené utierky, uterák, jednorazové chrániče sluchu a príbor. Balíček má zároveň slúžiť na komunikáciu s poistencami, okrem informácie o ich právach bude obsahovať aj dotazník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies